Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Λεωνίδας Τερζής: Απάντηση στο δημοσίευμα της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , ανέγνωσα το κείμενο που δημοσίευσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας , σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα του υπουργείου εσωτερικών με διακριτικό τίτλο «Φιλόδημος» και «Φιλόδημος ΙΙ», όπου χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων ο δήμος Σητείας με ποσό 200.00 ευρώ για τηνπρομήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας, αλλά και την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων και λοιπές δράσεις.Αντικειμενικά είναι μια καλή αρχή , αν και η εκτιμώμενη δαπάνη για την αποκατάσταση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του δήμου ξεπερνά τα 776.000 ευρώ. Ωστόσο ο δήμος Σητείας ,από ιδίους πόρους έχει σχεδιάσει στην προμήθεια υλικών και παιχνιδιών για τις τρεις παιδικές χαρές της πόλης της Σητείας ύψους 65.000 ευρώ, ενώ το 2017 ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στην παιδική χαρά στον Γούδουρα.

Σχετικά με την χρηματοδότηση για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων, η Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών εισηγήθηκε την αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα σύμφωνα, την αποδοχή της χρηματοδότησης των 88.700€ του Υπουργείου Εσωτερικών ,στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και δεσμεύθηκε δια του δημοτικού συμβουλίου, πως θα ενισχύσει το ποσό αυτό με 31.300€ από ίδιους πόρους του Δήμου Σητείας αυξάνοντας την εκτιμώμενη δαπάνη στο ποσό των 120.000 ευρώ.

Προς αποκατάσταση της ηθικής τάξης ,αλλά και ενημέρωσης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας , σας καταθέτω μερικές από τις παρεμβάσεις του Δήμου Σητείας στις σχολικές δομές.

Το έτος 2017 προχώρησε στην Συντήρηση –ενίσχυση του δημοτικού σχολείου της Σφάκας από τακτικά έσοδα , προϋπολογισθείσας δαπάνης 50.000 ευρώ

Το 2011 «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεωνα’/θμιας και β’ εκπαίδευσης »100,000 ευρώ.

Το 2014 ,υλοποιήθηκε το έργο , «βελτίωση και συντήρηση σχολικών εγκαταστάσεων» ύψους 93.999,47 ευρώ από ίδιους πόρους .

Για το έτος 2015 ο δήμος Σητείας κατένειμε στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από ιδίους πόρους , 40.000 ευρώ για την συντήρηση και επισκευή των δομών τους.

Από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως ο δήμος Σητείας λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την ασφάλεια και την λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και διαθέτει χρήματα για το σκοπό αυτό .

Σχετικά με το κτίριο του ΕΠΑΛ , επανειλημμένα ο δήμος Σητείας έχει αποταθεί στο υπουργείο για εξεύρεση λύσης και χρηματοδότησης . Παράλληλα το 2016 ανέθεσε και χρηματοδότησε την μελετητή- εκτίμηση της στατικότητας του κτιρίου με τίτλο «Στατική έρευνα και μελέτη αποκατάστασης κτιρίου ΕΠΑΛ Σητείας» προκειμένου να αποτυπωθεί η επάρκεια του. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος προχώρησε επαλειμμένα σε επισκευές , στεγανοποίηση στέγης ,αποκατάσταση τοπικών βλαβών σκυροδέματος και επιχρισμάτων και αναβάθμιση λεβητοστασίου.

Με έγγραφο του ο δήμος 7/11/2017 ζήτησε την καταγραφή και την αποτύπωση των κτιρίου , η οποία είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» οι ανάγκες της κτιριακής αποκατάστασης δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην πρόσκληση λόγο μη επιλεξιμότητας, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται ο δήμος. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε επίπεδο υπουργείου.

Ωστόσο , μιας και αναφερόμαστε σε υπουργεία , δεν ενθυμούμαι να λάβατε θέση για τις δηλώσεις του υπουργού κυρίου Σπίρτζη για το αεροδρόμιο της Σητείας και την δυσφορία του για την κατασκευή του.

Πιστεύω για το θέμα του ΒΟΑΚ και τους απρεπείς χαρακτηρισμούς του , να τοποθετηθείτε και μην υπερισχύσει η κομματική ταυτότητα αλλά η λογική.

Με το δημοσίευμα σας , φρονώ πως προσπαθείτε να μετατρέψετε την λειτουργία του δήμου σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης , γεγονός που το αντιλαμβάνονται οι δημότες . Σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο δεν θα σας ακολουθήσουμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί υπέρ του συνόλου και όχι των «ημετέρων».

Αντί λοιπόν η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σητείας να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μνημόνια που θα έσκιζε , την υποχρηματοδότηση των δήμων , την υπερφορολόγιση των επιχειρήσεων και των μισθωτών ,την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του νέου νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι», τις έντιμες διαπραγματεύσεις , την παραχάραξη , διαστρέβλωση και άρνησης της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού στις πατρογονικές εστίες , ας αναλογιστεί τις τεράστιες Εθνικές ευθύνες της και ας παρακολουθήσει στο πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας τις ενέργειες του δήμου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών . Εξάλλου όλες οι αποφάσεις, οι ενέργειες και τα αποτελέσματα κοινοποιούνται στην Ελληνική Γλώσσα και όχι στην Σλαβική.


Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου