Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Στο εδώλιο για τις δέκα μαχαιριές στην κουνιάδα του

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται ο 48χρονος που μαχαίρωσε την πρώην κουνιάδα του
Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του 48χρονου άνδρα ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 είχε μαχαιρώσει συνολικά δέκα φορές την πρώην κουνιάδα του, τραυματίζοντάς την σοβαρά, σε κατάστημα, στην πόλη της Σητείας.Ο 48χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 17,5 ετών, αναμένεται να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2016 σε ταβέρνα, σε πολυσύχναστη περιοχή της Σητείας. Όπως είχε αναφέρει πέρυσι τον Ιούλιο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο 48χρονος καταλόγιζε στην 51χρονη πρώην κουνιάδα του το ότι χώρισε με τη γυναίκα του, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη διέδιδε ψευδώς ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου του 2016, ο 48χρονος μετέβη στο εν λόγω κατάστημα, όπου εργαζόταν η πρώην σύζυγός του μαζί με την αδερφή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος πήγε στην ταβέρνα προκειμένου να μιλήσει με την πρώην γυναίκα του.

Εντούτοις, εκεί συνάντησε μόνο την πρώην κουνιάδα του: Ακολούθησαν στιγμές αλλοφροσύνης, με τον 48χρονο να μαχαιρώνει την 51χρονη γυναίκα συνολικά δέκα φορές, τραυματίζοντάς την στο θώρακα, τα πόδια, αλλά και το χέρι.

Αμέσως μετά, ο 48χρονος τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο μία ημέρα μετά παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου. Μετά την απολογία του ενώπιον των δικαστικών Αρχών, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Τον Ιούλιο του 2017, ο 48χρονος κρίθηκε ένοχος - σε πρώτο βαθμό - από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου: Η Έδρα τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 17,5 ετών. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στη φυλακή μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Σήμερα ο 48χρονος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.


Από: Αγγελίνος Νικόλας
www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου