Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Δείτε τις απαντήσεις σε Φυσική, Ιστορία & Ανάπτυξη Εφαρμογών

Αυτές είναι οι απαντήσεις για τα θέματα που «έπεσαν» στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Το neakriti.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο «Ορόσημο» σας δίνει τις απαντήσεις στα μαθήματα όπου εξετάστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.
Τα μαθήματα που έδωσαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι η Ιστορία, η Φυσική και η Ανάπτυξη Εφαρμογών.Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ήταν αναμενόμενα, κάλυπταν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης και ήταν διαχειρίσιμα από μεγάλο εύρος των μαθητών. Οι σωστά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να πετύχουν ένα πολύ καλό βαθμό.

Τα θέματα Α και Β ήταν μέτριας δυσκολίας και βοηθούν ακόμη και μη καλά προετοιμασμένους μαθητές να γράψουν σχετικά καλά. Είχαν αρκετά υποερωτήματα με συμπλήρωση κενών, τα οποία απαιτούσαν την ιδιαίτερη προσοχή των μαθητών για να λυθούν. Επίσης υπήρχε κι ένα εύκολο διάγραμμα ροής.

Τα θέματα Γ και Δ ήταν πιο απαιτητικά αλλά σίγουρα πιο εύκολα από τα περσινά και μόνο όσοι είχαν δουλέψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορούσαν να τα απαντήσουν σωστά στο σύνολο τους.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις για την Ανάπτυξη Εφαρμογών.

Ιστορία Κατεύθυνσης

Σήμερα τα παιδιά θεωρητικού προσανατολισμού κλήθηκαν να απαντήσουν στα θέματα της Ιστορίας. Τα θέματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και δυσκολότερα από τα προηγούμενα έτη. Κάλυπταν όλο το εύρος της διδακτέας ύλης καθώς οι ερωτήσεις αντλούνταν από όλα τα κεφάλαια. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη ομάδα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες εν αντιθέσει με τη δεύτερη ομάδα, η οποία απαιτούσε συνδυασμό ιστορικής γνώσης και κριτικής επεξεργασίας των παραθεμάτων. Το πιο απαιτητικό θέμα ήταν το Γ1 όπου, οι ιστορικές γνώσεις που ζητήθηκαν δεν ήταν ευδιάκριτες, όμως το περιεχόμενο των πηγών και τον πίνακα αρκετά κατανοητό.

Γενικότερα μόνο ένας πολύ καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να ανταποκριθεί ικανοποιητικά γιατί είχε να αντιμετωπίσει το όριο του χρόνου και το πλήθος των θεμάτων.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις για την Ιστορία.

Φυσική Κατεύθυνσης

Τα φετινά θέματα κρίνονται πιο απαιτητικά, από τα περυσινά, λόγω της συνθετικής σκέψης που απαιτούνταν, κυρίως στο δεύτερο θέμα, που θα μπορούσε να φορτίσει με άγχος τους μαθητές. Οι πράξεις ίσως να επηρεάσουν αρνητικά τους λιγότερο ψύχραιμους μαθητές. Όσοι όμως αντιμετώπιζαν τα θέματα με ηρεμία, θα πετύχουν καλές επιδόσεις, διότι δεν υπήρχε το πολύ υψηλής και πρωτότυπης δυσκολίας θέμα. Αλήθεια, που χρειάστηκε η ισορροπία στο 4ο θέμα;

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις για τη Φυσική.


www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου