Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου Σητείας παρέλαβε καινούριους κάδους περισυλλογής συμβατικών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.


Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου Σητείας, ενημερώνει τους δημότες ότι μέσα στα πλαίσια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας παρέλαβε καινούριους κάδους περισυλλογής συμβατικών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.
 Συγκεκριμένα παρελήφθησαν 75 μεγάλοι κάδοι συμβατικών απορριμμάτων, 50 μεσαίοι και 105 κάδοι ανακύκλωσης. Μέσα σε μια δύσκολη και ασφυκτική οικονομική κατάσταση ο Δήμος χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες προχώρησε στην προμήθεια αυτή ώστε να αντικαταστήσει φθαρμένους και σπασμένους κάδους, να αυξήσει τον αριθμό των  κάδων και γενικά να αναβαθμίσει την καθαριότητα στο Δήμο μας. Παράλληλα επισκευάζουμε παλιούς κάδους ώστε να υπάρχουν περισσότεροι κάδοι με το ανάλογο οικονομικό όφελος.

 Παρακαλούμε όλους τους δημότες να σεβαστούν τους κανόνες καθαριότητας αλλά και να θεωρήσουν την προστασία των κάδων προσωπική τους υπόθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε:

  1. Δεν αφήνουμε σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους
  2. Τα απορρίμματα πρέπει να είναι σε μαύρες σακούλες
  3. Δεν πετάμε στους κάδους λάδια και πάσης φύσεως υγρά
  4. Κλείνουμε πάντα τα καπάκια
  5. Δεν χτυπάμε τους κάδους ούτε προξενούμε φθορές σ΄ αυτούς
  6. Στους κάδους ανακύκλωσης βάζουμε ανακυκλώσιμα συσκευασίας
  7. Διατηρούμε καθαρό τον χώρο γύρω από τους κάδους
  8. Δεν μετακινούμε τους κάδους

Η καθαριότητα του Δήμου είναι υπόθεση όλων μας. Η προστασία της περιουσίας του Δήμου είναι υποχρέωση  όλων μας.



Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος


                       Νικόλαος Κοζυράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου