Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Θραψανιώτη με την Γ. Γ. του Υπουργείου Τουρισμού.

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα είχε την Τετάρτη 29/11/2017 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το θέμα της μετεκπαίδευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως έχει τεθεί σε αίτημα του σωματείου.
Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα η μετεκπαίδευση γινόταν με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το Υπουργείο αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της μετεκπαίδευσης, έχει εξασφαλίσει τα ανάλογα κονδύλια από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη μετεκπαίδευσης του προσωπικού τονίζοντας ότι επιτυγχάνεται υψηλότερη ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν καλύτερες αμοιβές.

Τα προγράμματα θα έχουν διάρκεια 380 ωρών και προβλέπεται να αρχίσουν με το νέο έτος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η λειτουργία των ΑΣΤΕΚ και ΑΣΤΕΡ, η ανάγκη αναβάθμισης των σπουδών καθώς και η στέγαση της ΑΣΤΕΚ.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι ανάγκη να τελειώνει η διελκυστίνδα μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Τουρισμού, καθώς είναι αδιανόητο να καθυστερούν οι αποφάσεις για μια παραγωγική σχολή από την οποία αποφοιτούν στελέχη που απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Η κ. Κουρνέτα επεσήμανε ότι συζητείται μεταξύ των υπουργείων η αναβάθμιση σπουδών σε επίπεδο 6 (απολυτήριο ΤΕΙ, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ ) καθώς και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την στέγαση της ΑΣΤΕΚ.


Το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου