Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Καραμανωλάκης: Έχει ο λαός ....κοντή μνήμη;

Έχει ο λαός ....κοντή μνήμη;
Καταγράφηκαν στη χθεσινή ( 27/11/2018) συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 του Δήμου Σητείας τα εξής:
1) Αδυναμία(?) υλοποίησης των έργων που υποσχέθηκαν στους πολίτες για το 2016 και το 2017 μέσω των αντίστοιχων προϋπολογισμών. Το βλέπουν οι πολίτες, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες, φαίνεται όμως και από τους αριθμούς. Είχαν προϋπολογίσει περίπου 4,5 εκατ. για έργα και επενδύσεις για το 2016 και άλλα τόσα για το 2017, αλλά έκαναν έργα 800.000 το 2016 ενώ για το 2017 η εκτίμηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας είναι εντελώς απογοητευτική. Ακούσαμε βέβαια για άλλη μια φορά, ένα σωρό δικαιολογίες. Προφανώς κάποιες ευσταθούν, υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες. Ο σκοπός δεν είναι να μηδενίσουμε αλλά να αναδείξουμε και να κρίνουμε τα αποτελέσματα και να καταγραφούν συμπεριφορές αλλά και σκοπιμότητες.
2) Τα έργα αυτά λοιπόν, τα οποία έπρεπε να γίνουν το 2016 και δεν έγιναν, μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017. Το 2017 δεν γίνονται αλλά μεταφέρονται στο 2018 σύμφωνα με τη χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση (η αντιπολίτευση καταψήφισε). Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται σκόπιμα ώστε να καταστήσουν το Δήμο προεκλογικό εργοτάξιο, διότι όπως λένε και οι ίδιοι, ''ο λαός έχει κοντή μνήμη''.
Οι πολίτες όμως αποδίδουν καθ' όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας τα δημοτικά τέλη- που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα- και αναμένουν τα αντίστοιχα ωφέλη υπό μορφή αναπτυξιακών έργων, επίσης καθ' όλη τη διάρκεια.
Αυτές δυστυχώς είναι πρακτικές αιρετών, που έχουν επαγγελματικής φύσεως εναγκαλισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς όμως, «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».


Νίκος Καραμανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου