Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Τουρλωτής Σητείας

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Τουρλωτής Σητείας
Προς:
Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου
Αξιότιμοι κύριοι,
Πήραμε το θάρρος να σας στείλουμε αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του σχολείου μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που οδηγεί στην περιθωριοποίηση και στην υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μας.
Συγκεκριμένα, ενώ διανύουμε ήδη τα μισά του πρώτου διδακτικού τετραμήνου, εποχή που σε άλλα σχολεία οι μαθητές έχουν ήδη διδαχθεί μεγάλο μέρος της ύλης κι αρχίζουν σιγά-σιγά τις πρώτες γραπτές δοκιμασίες για την εμπέδωσή της, στο δικό μας σχολείο τα παιδιά κάνουν ακόμα τρίωρα και τετράωρα λόγω της έλλειψης καθηγητών.
Πολλές ειδικότητες μας λείπουν, αλλά κυρίως επείγει το θέμα του φιλόλογου καθηγητή, διότι η συγκεκριμένη ειδικότητα αποτελεί το θεμέλιο λίθο της σχολικής ζωής λόγω των πολλαπλών μαθημάτων που καλύπτει, αλλά και της ενασχόλησης με άλλου καίριους τομείς της σχολικής ζωής, όπως την διοργάνωση των σχολικών εορτών, τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, τη συγγραφή των πρακτικών του συλλόγου κ.α. Εξάλλου γνωρίζεται πολύ καλά τη σπουδαιότητα των φιλολογικών μαθημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Κινδυνεύουν λοιπόν τα παιδιά μας να μείνουν με σοβαρές ελλείψεις, ενώ θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να ανταγωνιστούν τους συμμαθητές τους της πόλης χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Αν δεν μεριμνήσετε γρήγορα για τη στελέχωση του σχολείου μας, φοβόμαστε ότι η κατάσταση δεν θα είναι πια αναστρέψιμη.Επιπλέον, εκφράζουμε το θυμό μας και την απόγνωσή μας, γιατί θεωρούμε ότι η αδράνεια που επιδεικνύετε, υποβαθμίζει γενικά την περιοχή μας για την οποία το Γυμνάσιο υπήρξε πάντα φάρος πολιτισμού και προόδου. Εμείς οι λιγοστοί κάτοικοι της υπαίθρου, που στηρίζουμε την ελληνική επαρχία από την ερήμωση και «φυλάμε Θερμοπύλες», αντιμέτωποι με πλήθος αντιξοότητες, δικαιούμαστε –νομίζουμε- λίγο περισσότερο σεβασμό από τους ιθύνοντες! Το μέλλον των παιδιών μας είναι για μας αδιαπραγμάτευτο!
Γνωρίζουμε βέβαια ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες καθιστούν και το δικό σας έργο δύσκολο. Ωστόσο, νομίζουμε ότι πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα περιφερειακά σχολεία, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν το μορφωτικό κι εκπολιτιστικό έργο τους στις τοπικές κοινωνίες.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε στην ανάγνωση της επιστολής μας κι ελπίζουμε σύντομα να δούμε έμπρακτα την καλή σας διάθεση.

Με σεβασμό
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τουρλωτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου