Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ- ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

                                                                                                                    ΣΗΤΕΙΑ 19/10/2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Περ/ρχη: Κο Αρναουτάκη Στ.

 Κοιν: Προϊστάμενο Ά Βάθμιας Εκπ/σης: Προϊστάμενο Β΄Βάθμιας Εκπ/σης: Δήμαρχο Σητείας κο Πατεράκη: Πρόεδρο ΔΕΠ: Πρόεδρο Σχολ. Επ/πης Α΄Βαθμιας : Πρόεδρο Σχολ. Επ/πης Β΄Βαθμιας
: Σύλλογος "ΜΥΣΩΝ": Διεύθυνση Ά Γυμνασίου : Διεύθυνση Β' Γυμνασίου : Διεύθυνση ΓΕΛ Σητείας : Διεύθυνση ΕΠΑΛ Σητείας.
                                                               ΠΡΟΤΑΣΗ- ΑΙΤΗΜΑ
           Αξιότιμοι κύριοι, όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια η σχολική χρονιά ξεκινάει με κενά σε εκπαιδευτικούς και των  δύο βαθμίδων. Παρότι συνήθως γίνονται συχνές προσλήψεις ώστε να καλυφθούν σχετικά σύντομα οι κενές θέσεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο η περιοχή της Σητείας να επλέγεται τελευταία, λόγω της απομακρυσμένης της γεωγραφικής θέσεως, εξαιτίας της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως Β παραμεθώριος περιοχή. Επιπλέον η κακή πρόσβαση του οδικού δικτύου λειτουργεί ανασταλτικά στο να επιλέξει ένας εκπαιδευτικός την περιοχή μας και αρκετές χρονιές φτάνουμε στην περίοδο των εορτών για να έρθουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!
          Λαμβάνοντας υπόψη μας τις φιλότιμες πρσπάθειες κάθε αρμοδίου προϊσταμένου κάθε χρόνο, χωρίς ωστόσο να έρχονται άμεσα τα αναμενόμενα αποτελέσματα ώστε να ικανοποιούνται τα πάγια αιτήματα για πλήρωση των κενών θέσεων ερχόμαστε με το παρόν έγγραφο να προτείνουμε τη θέσπιση κινήτρων ώστε να γίνει πιο εύκολη η επιλογή της Σητείας για τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα προτείνουμε για τους αναπληρωτές που θα επιλέγουν την περιοχή μας να έχουν κάποια ελάφρυνση στα πάγια έξοδά τους όπως πχ χαμηλότερους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μια επιδότηση ενοικίου της τάξεως του 50% από το συνολικό ποσό που καλείται κάποιος να καταβάλλει.
          Με αυτό τον τρόπο εκτιμούμε ότι η απόφαση του να έρθει ένας εκπαιδευτικός στη Σητεία θα είναι ευκολότερη, τα κενά θα πληρούνται ταχύτερα και ο φαύλος κύκλος επίρριψης ευθυνών αναμεσα στους αρμοδίους και απέναντι στους γονείς και μαθητές θα λάβει τέλος. Ευελπιστούμε σε άμεση θετική απάντησή σας καθώς πιστεύουμε πως με την πρότασή μας θα βρει τη λύση του ενα χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδευτικής κοινότητας Λασιθίου χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο κόστος καθώς τα άτομα δεν είναι πολλά. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε επιθυμείτε να συζητήσουμε. 


                                                                     ΜΕ ΤΙΜΗ

  Ο Γεν. Γραμματέας                                                                               Η    πρόεδρος

Παπαϊωάννου Κυριάκος                                                                     Κατερίνα Γ. Τσούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου