Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ένωση Σητείας

Τα γραφεία της Ένωσης Σητείας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή των χαρτών – όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση – που οδήγησαν σε μείωση επιλεξιμότητας αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων.

Συζητήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας όλα τα θέματα και δεσμεύτηκαν να γίνουν άμεσα οι απαραίτητοι έλεγχοι και η αποκατάσταση της επιλεξιμότητας.
Τα σχόλια του κλιμακίου ήταν θετικά και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους με συγχαρητήρια για τον τρόπο που έγινε η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων των παραγωγών της επαρχίας μας, με συντεταγμένες GPS που σημαίνει ορθότητα, ακρίβεια και πραγματική θέση τους στους χάρτες ΟΣΔΕ.
Ενόψει της νέας ΚΑΠ και της πρώτης χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2015 – 2020, τα δικαιώματα χορηγούνται σε γεωργό, βάσει κατά κανόνα τον αριθμό των επιλέξιμων εκταρίων που διαθέτει και δηλώνει στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης.
Υπενθυμίζουμε ότι θα ξεκινήσει σύντομα η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ και η Ένωση Σητείας εγγυάται με την υλικοτεχνική υποδομή, και το αρχείο που έχει στη διάθεση της, στηριζόμενη στην εμπειρία, αξιοπιστία και υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει το προσωπικό, να διεκπεραιώσει και  φέτος με ολοκληρωμένο τρόπο το έργο.
Στις 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια συνάντηση με τον φορέα συντονισμού για όλη την Ελλάδα, για την ενεργοποίηση έτους 2015, στην οποία θα συμμετέχει και η Ένωση Σητείας.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση – ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία , τα δικαιολογητικά και το χρόνο έναρξης της ενεργοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου