Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

9o Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς στη Σητεία

«Τα ξωτικά του Μύλου» είναι ο τίτλος του φετινού Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στη Σητεία. Το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού διοργάνωσε η ομάδα εκπαιδευτικώ «Αλευρομορούριδες και Μυλοπετρίτες».Την διοργανώτρια ομάδα αποτελούν, όπως κάθε χρόνο, εκπαιδευτικοί της περιοχής. Φέτος συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Κουπατσιάρης, Γεωργία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Λογκάκη, Ισμήνη Ανδρουλιδάκη, Μαρία Αντωνιδάκη, Μαρία Κουφάκη, Μαρία Μαντζίλα, Μαρία Παθιάκη, Μαρία Φραγκιαδάκη, Μαριάννα Καλογεράκη, Νίκη Αναγνωστάκη, Πόπη Μεραμβελιωτάκη, Ρένα Λαντζανάκη, Ρίτσα Καναβάκη, Ρούλα Σκαρμαλιωράκη και Δημήτρης Ζαμπετάκης.

«Το θέμα του φετινού παιχνιδιού αφορά τον κύκλο του ψωμιού, τη διαδικασία από το σιτάρι μέχρι να φθάσουμε στο αλεύρι και στο ψωμί την οποία θα μάθουν τα παιδιά. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να πάρουν το κλειδί του μύλου από το μυλωνά. Ο δε μύλος είναι κλειδωμένος, κι έχει γεμίσει αράχνες, αφού δε λειτουργεί εδώ και καιρό. Τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία των γρίφων μαθαίνουν για τη χρησιμότητα του μύλου, τον οποίο θέλουν να ξαναζωντανέψουν και να τον λειτουργήσουν ξανά. Αυτό θα γίνει μέσα από μία σειρά γρίφων και δοκιμασιών, όπως είθισται να έχουμε τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, διασκεδάζουν, αποκτούν γνώσεις και γνωρίζουν σημεία της πόλης, που ενδεχομένως σχετίζονται ή σχετιζόταν παλαιότερα με τον κύκλο του ψωμιού», ανέφερε ο κ. Ζαμπετάκης. Οι ομάδες που συμμετείχαν στο παιχνίδι είναι : Αλευρόμυαλοι 1ο ΔΣ , Αλευροπαρμένοι 1ο ΔΣ , Κυρίαρχοι της Ζύμης 1ο ΔΣ, Ανίκητοι 2ο ΔΣ , Αλευροξωτικά 2ο ΔΣ, Αλευρόπαιδα 2ο ΔΣ, Αλευροεξερευνητές 2ο ΔΣ, Ξωτικά του Αιόλου 2ο ΔΣ, Ξωτικά …εν δράση 2ο ΔΣ, Οι ελαιοντεντέκτιβ 3ο ΔΣ , Τα πονηρά αλευροξωτικά 3ο ΔΣ, Οι άρχοντες του μύλου 3ο ΔΣ , Ξωτικομπελάδες 3ο ΔΣ, Τα άτακτα ξωτικά 3ο ΔΣ, Ξωτικοκρουασανάδες 3ο ΔΣ , Τα σαίνια του 4ου 4ο ΔΣ, Ψωμοκατακτητές 4ο ΔΣ, Power Kids 4ο ΔΣ, Η ξωτικοπαρέα ΔΣ Πισκοκεφάλου , Κρητικοί φουρνάρηδες ΔΣ Αρμένων , Ανώνυμοι ΔΣ Ζάκρου . 
Συγχαρητήρια στα παιδιά της Στ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας για την νίκη τους στο φετινό 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού Παιδιών που έγινε την Κυριακή 8/2. Και του χρόνου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου