Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

2o Φεστιβάλ Χαμεζίου: Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών.


Το 2ο Φεστιβάλ Χαμεζίου άνοιξε τις πόρτες του με μια εξαήμερη γιορτή μουσικής και παράδοσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού. Το Χαμέζι φιλοξενεί στα στενά και τις αυλές του μαθήματα μουσικής, χοροδιδασκαλείο, εργαστήρι υφαντικής και φυσικών βαφών και ψηφιδωτού.
 Το Φεστιβάλ Χαμεζίου διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Στέγης Χαμεζίου. 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: -Λιναρδάκης Γιάννης , Εισηγητής σεμιναρίου στο κρητικό Λαούτο του Φεστιβάλ Χαμεζίου. -Ζουμάκης Γιάννης, Πρόεδρος μορφωτικής στέγης Χαμεζίου.


Το 2ο Φεστιβάλ Χαμεζίου φιλοξένησε και φέτος εργαστήρι υφαντικής και φυσικών βαφών στην διάρκεια του οποίου πατώντας πάνω σε παραδοσιακές τεχνικές μας βοήθησε να καταλάβουμε τη μαγεία και τις δυνατότητες του αργαλειού καθώς και να σκεφτόμαστε σε στημόνια και υφάδια. Μέσα σε ένα κόσμο που κινείται σε ταχύτητες ασύλληπτες, η υφαντική ξαναγίνεται αναγκαιότητα ως μέσο επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς.


Τελετή λήξης για το 2o Φεστιβάλ Χαμεζίου με Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών.

Ολοκληρώθηκε το 2o Φεστιβάλ Χαμεζίου με Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών μια εξαήμερη γιορτή μουσικής και παράδοσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού. Το Χαμέζι φιλοξένησε στα στενά και τις αυλές του μαθήματα μουσικής, χοροδιδασκαλείο, εργαστήρι υφαντικής και φυσικών βαφών και ψηφιδωτού. Το Φεστιβάλ Χαμεζίου διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Στέγης Χαμεζίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου