Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής Β΄ και Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ Σητείας συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Μinoan Robotsports Competition Global Olympiad -M.R.C) που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Ελληνικό  Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O στις 7-10 Απριλίου του 2023.

     Οι ομάδες μας, με προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Βουτυράκη Κων/νο και μαθητές τους: Αντωνόπουλο Αλέξανδρο, Βεριγάκη Αντώνιο, Γαρεφαλάκη Μαρία, Κουρουπάκη Μιχάλη, Πηδικτάκη Χρυσούλα, Σουλιώτη Βαγγέλη, Τσέκα Βασίλη διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 2500 μαθητές από 31 χώρες του κόσμου. 

     Αρχικά πήραν μέρος στο άθλημα του ποδοσφαίρου 3χ3 όπου και οι 2 ομάδες μας προκρίθηκαν στις 8 καλύτερες. Στους ημιτελικούς η ομάδα της Β τάξης Πληροφορικής κατέκτησε την 3η  θέση παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο εξωτερικό!

    Επίσης έλαβαν μέρος στο άθλημα της πάλης κατακτώντας την 18η θέση και την 33η θέση ανάμεσα σε 50 ομάδες από όλον τον κόσμο.

    Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους επόμενους διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου