Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Τοποθέτηση του Συμεωνίδη Σίμου στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβ. Σητείας, την Τετάρτη 5 Απρίλη.

 

Τοποθέτηση του Συμεωνίδη Σίμου, εκλεγμένου με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημ. Συμβ. Σητείας, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ στο Λασίθι καθώς και υποψήφιος Δημάρχος Σητείας, στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβ. Σητείας, την Τετάρτη 5 Απρίλη.

Το θέμα που -δικαίως- μονοπώλησε την συζήτηση στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας αφορούσε την γνωμοδότηση της -τροποποιημένης- ΜΠΕ του Υβριδικού Σταθμού Σητείας-Αμαρίου. 

Ο Σ. Συμεωνίδης ξεκίνησε την τοποθέτηση του εξήροντας τα μέλη της επιτροπής αγώνα που με τεράστιες θυσίες ετοίμασαν λεπτομερές, επιστημονικά άρτιο, κείμενο με πολλά στοιχεία και συμπεράσματα σε σχέση με το εν λόγω έργο που ενισχύουν την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον του τόπου τους και να μην επιτρέψουν την υλοποίηση της επένδυσης αυτής. 

Το στέλεχος του Κόμματος ανέδειξε ότι πρόκειται για έναν αγώνα επιβίωσης και διάσωσης σε ότι έχει μείνει όρθιο, για αυτό το ΚΚΕ και ο ίδιος στηρίζει τον δίκαιο αυτό αγώνα ενάντια στον ενεργειακό σχεδιασμό του κεφαλαίου, που άλλωστε οι Σητειακές και οι Σητειακοί έχουν πλούσια πείρα για το τι σημαίνει για την τσέπη τους, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από τα υφιστάμενα "πράσινα" πάρκα.

Συγκεριμένα τόνισε ότι: «Η διασύνδεση του νησιού που ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, η ειδική περιβαλλοντική μελέτη, τα νομοσχέδια που ψήφισαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι οδηγίες της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση, που  και το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ως προϋπόθεση την υλοποίηση της, έχουν διαμορφώσει ένα εχθρικό για τον λαό της περιοχής θεσμικό πλαίσιο καθώς και επιταχύνουν τελικά τις επενδύσεις μεγάλων ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων στα βουνά, τις θάλασσες, σε όλη την περιοχή, όπου και όπως ορίζει τελικά το κέρδος τους. »

Συνέχισε λέγοντας: «Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Τα αποτελέσματα της λεγόμενης Πράσινης Μετάβασης, τα βιώνει ο λαός με την ρήτρα αναπροσαρμογής, τα περιβαλλοντικά τέλη κ.α., προκειμένου οι ενεργειακοί κολοσσοί να βγάζουν αμύθητα κέρδη. Όλα αυτά φυσικά εις βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών, των εργαζόμενων, των νέων και του φυσικού πλούτου της περιοχής.(...)Το σύνθημα του λαού και της νεολαίας, στις μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος σχετικά με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», μας εκφράζει απόλυτα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, τόνισε. Είναι ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι οι κοινότητες, οι κάτοικοι, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, έχουν δηλώσει ότι δεν θα το επιτρέψουν. Εκεί βρίσκεται και η ελπίδα! »


Συνέχισε την τοποθέτηση του, αναδεικνύοντας τις πολιτικές ευθύνες όλων των κομμάτων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρετούν αυτήν την στρατηγική του κεφαλαίου. Αντίστοιχα ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες των δυνάμεων τους και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα, σε Δήμους, Περιφέρειες που εξυπηρετούν την ίδια κατεύθυνση. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ νιώθουν περηφάνεια που η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμό του ΚΚΕ, καταψήφισε την ΜΠΕ στο Δήμο Ρεθύμνου, στο Δήμο Αμαρίου, στο Δήμο Σητείας και στην Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που παίζουν με τον τοπικισμό, τα συμφέροντα άλλων κλάδων του κεφαλαίου για να κρύψουν την πολιτική τους συμφωνία με τον ενεργειακό σχεδιασμό του κεφαλαίου. Άλλωστε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν αμφισβητήθηκε αυτός ο δρόμος, παρόλο του ότι η ΜΠΕ καταψηφίστικε ομόφωνα.

Ο Σ. Συμεωνίδης ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, λέγοντας «Χρειάζεται απόρριψη συνολικά αυτού του ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού,  μπορεί τελικά να μπει εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς το κεφαλαίου και στην περιοχή μας, μόνο έτσι ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο του!».

Το Γραφείο Τύπου 

10 Απρίλη 202


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου