Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Εκδήλωση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας.

 

Δελτίο Τύπου για εκδήλωση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας

Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, στις 20 και 21 Μαρτίου, πραγματοποίησε δράση ευαισθητοποίησης μαθητών στην υγιεινή διατροφή, με θέμα «Μαθαίνοντας να τρώμε σωστά». Η δράση υλοποιήθηκε από τη Διαιτολόγο/ Διατροφολόγο του νοσοκομείου μας, κα Μπρίκου Ελένη, μαζί με την τελειόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ κα Ροσβάνη Χρύσα.

Σκοπός της δράσης ήταν να μυήσουμε τα παιδιά στην αξία τηςυγιεινήςδιατροφής, να τους εξηγήσουμε τα οφέλη που προκύπτουν όταν τρεφόμαστε σωστά, αλλά και να διδάξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

Δώσαμε βάση στον ρόλο που έχει η Μεσογειακή Διατροφή για την Προαγωγή της Υγείας των μικρών μαθητών. Πραγματοποιήσαμε διαδραστικά παιχνίδια,πετυχαίνοντας την πλήρη συμμετοχή τους, απαραίτητη προϋπόθεση  για τη διεξαγωγή  διαλόγου, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους και να μοιραστούν μαζί μας δικές τους διατροφικές συνήθειες, με στόχο τη βελτίωσή τους.



Ευχαριστούμε θερμά τη κα Βαρσαμίδη Ερωφίλη, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την πρόσκληση και την συνεργασία.

Ως νοσοκομείο συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής στη νέα γενιά.


Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

                                                                                                                    Μαρία Δαρατσιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου