Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας: Ψήφισμα συμπαράστασης στο σημερινό συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Ψήφισμα συμπαράστασης στο σημερινό συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.Υ. Σητείας, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων και των πολιτών για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων του Νομού ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σωστά και με ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί τον στόχο όλων μας. Κανένα Νοσοκομείο δεν είναι περιττό και τα όποια σχέδια υποβάθμισης, συγχώνευσης, μετατροπής Νοσοκομειακής Μονάδας, θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και απέναντι.

Το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους τους πολίτες δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Το αίτημα για άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων του Νομού με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να μην αναγκάζονται σε παραίτηση, δεν είναι πολυτέλεια αλλά άμεση και επιτακτική ανάγκη.  Δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από ένα σύγχρονο, καθολικό, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών. Στηρίζουμε των αγώνα σας και τον όποιο αγώνα χρειαστεί ώστε ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας δωρεάν και στον τόπο του, χωρίς να απαιτείται να αλλάξει πόλη ή νομό για να εξυπηρετηθεί. Δεν πρέπει και δεν  θα παραμείνουμε θεατές στη διάλυση του ΕΣΥ. 


Εκ του Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου