Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Zakros “ADELΦOS”: Πρώτο βραβείο στην κατηγορία εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στον διαγωνισμό chef's choice awards!

Στην κατηγορία Extra Virgin Olive Oil,  Zakros “ADELΦOS”, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης – Αγροτικός Ελαιοκoμικός Συνεταιρισμός Ζάκρου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την νίκη του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης, παραγωγής του Αγροτικού Eλαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου με την επωνυμία “ADELΦΟS” στα βραβεία ChefsChoiceAwards 2022, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Boussias και το Hotel & Restaurant Daily.

Το ελαιόλαδο ADELΦΟSαπέσπασε την πρώτη θέση στην κατηγορία ExtraVirginOliveOilκαι ανήκει πλέον επίσημα στις πρώτες ύλες που προτιμούν στις δημιουργίες τους οι Έλληνες Σεφ. Η αξιολόγηση των υποψήφιων προϊόντων έγινε μέσα από «τυφλή» μαγειρική δοκιμασία στην εκπαιδευτική κουζίνα των ΙΕΚ ΑΚΜΗ,όπου οικαταξιωμένοι Σεφ της Κριτικής επιτροπής, τα χρησιμοποιήσαν για τις μαγειρικές τους δημιουργίες.  Μετά το τέλος της μαγειρικής δοκιμής, οι σεφ διάβασαν και τονφάκελο των υποψηφιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη βαθμολογία των υλικών. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης που έλαβαν υπόψη τους, είναι η καινοτομία και η λύση που προσφέρει στις κουζίνες υψηλώνταχυτήτων κάθε προϊόν, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, ηεμφάνιση και η αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από τις επιχειρήσειςπαραγωγής.

 Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση του προϊόντος μας από τους επαγγελματίες της εστίασης, που έρχεται να συμπληρώσει τις πρόσφατες διακρίσεις του ADELΦΟSστους διαγωνισμούς ποιότητας ATHENAInternationalOliveOilCompetitionκαι BERLINGlobalOliveOilAwards 2022. Η νίκη αυτή, επαληθεύει ότι πράγματι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας, φρουτώδες, μέσης έντασης, μέτρια πικάντικο και πικρό, με το ντελικάτο άρωμα της Ζάκρου, είναι ο ADELΦΟSτου μάγειρα και της μαγείρισσας, αλλά και κάθε λάτρη της μαγειρικής, γιατί, λόγω του ισορροπημένου χαρακτήρα του, λειτουργεί ευέλικτα ως φόντο ή και μοναδική πινελιά του γαστρονομικού οράματος, χωρίς να επισκιάζει τις γεύσεις κάθε πιάτου. Ως εκ τούτου, τιμάται από ορισμένες από τις πιο δημιουργικές κουζίνες του κόσμου.

Πάνω από 500 μέλη του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου με τις οικογένειες τους, καλλιεργούν ελιές Κορωνέικηςποικιλίας εντός των ορίων του Γεωπάρκου Σητείας, με σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμογή μοντέλου ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με τη στήριξη της επιστήμης. Η αφοσιωμένη εξειδίκευση τους στην ελαιοκαλλιέργεια, έχει αναδείξει την Ζάκρο,σε «Πολιτεία Ελαιολάδου», μια κοινότητα με συνεχή εξέλιξη γνώσεων και συνεργασία. Ο Συνεταιρισμός από τη γέννηση του το 1936, αλληλεπιδρά ενεργά με την κοινότητα. Η ομοψυχία των παραγωγών όπως και οι μακρόχρονες σχέσεις φιλίας με τους επισκέπτες της Ζάκρου και καταναλωτές του ελαιόλαδου της, ενέπνευσαν την σχεδίαση της σειράς «ADELΦΟS» με σήμα το Μινωικό δελφίνι, διαχρονικό σύμβολο φιλίας και χαράς αλλά και σύμβολο της ηλιόλουστης Μεσογείου και των ποντοπόρων ταξιδιών εμπορίου και αναψυχής, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που συνδέουν την καλή τροφή με όλο τον κόσμο.

 Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας zakrospoliteia.gr

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου