Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης εξήγγειλε την πρόταση ένταξης στο ταμείο ανάκαμψης των υφάλων κυματοθραυστών στη Σητεία

 

Σήμερα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στη Σητεία ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης .Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Γ.Γ του υπουργείου Μανώλη Κουτουλάκη όπου εξήγγειλε την πρόταση ένταξης στο ταμείο ανάκαμψης των υφάλων κυματοθραυστών στη Σητεία με βάση τη μελέτη του ΙΤΕ και την εφαρμοστική μελέτη που παρήγγειλε και παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Από το Δημαρχείο της Σητείας όπου παρουσιάσαμε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,6 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.Περά από τις ήδη συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που έχουμε ανακοινώσει για τον Δήμο, τις πλωτές προβλήτες, έργο το οποίο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον θαλάσσιο Τουρισμό στην πόλη μας, ανακοινώσαμε δύο πολύ σημαντικά έργα.
Αυτό της προστασίας της ακτογραμμής, ανατολικά του λιμανιού της Σητείας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πρόκειται για τρεις υφάλους – κυματοθραύστες παράλληλα της ακτογραμμής που η τοποθέτηση τους θα ξαναζωντανέψει την παραλία.
Επίσης, διασφαλίσαμε 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του παλιού λιμανιού της πόλης.
Εξάλλου όπως είναι ήδη γνωστό το Υπουργείο έχει διασφαλίσει από Πόρους του ΕΣΠΑ 5,7 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της Σητείας για την περίοδο 2021-2027.
#Πλακιωτάκης #Σητεία #Λασίθι


Γιάννης Πλακιωτάκης από Σητεία: ✅Όταν μιλάμε για ΒΟΑΚ εννοούμε ολοκληρωμένο έργο από Κίσσαμο μέχρι Σητεία. Τα τμήματα του Λασιθίου είναι τα πιο ώριμα σε σχέση με τα υπόλοιπα της Κρήτης ✅έργα προστασίας ακτογραμμής ανατολικά του λιμανιού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ ✅βελτίωση παλιού λιμανιού με έργα αποκατάστασης τμημάτων ✅Η ακτοπλοϊκή γραμμή Σητείας- Ρόδου που εντάχθηκε στο ταμείο ΕΣΠΑ θα συνεχιστεί για 5 έως 7 χρόνια
#me_ton_gianni #δύναμή_μου_το_λασίθι


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Σητεία αλλάζει δυναμική, αλλάζει πρόσωπο με τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και που ανήγγειλε ο Υπουργός Κος Πλακιωτάκης Ιωάννης, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, τόσο από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ ύψους 11,6 εκατ. περίπου Ευρώ.
Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν:
α. υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων υποδομής που θα δώσουν νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν.
β. διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σητείας με τη Κάσο - Κάρπαθο - Χάλκη - Ρόδο για την χρονική περίοδο 2021-27 προϋπολογισμού 5,7 εκ .
γ. τις πλωτές θαλάσσιες εξέδρες (σε εξέλιξη).
δ. προστασία της παραλίας της Σητείας, με τρεις κυματοθραύστες (υφάλους) συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.
ε. Εξασφάλιση 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση και βελτίωση του παλιού λιμανιού της πόλης.
Προσωπικά ως κατά τόπο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ιτάνου έθεσα υπόψη του κ. Υπουργού το οδικό δίκτυο Παλαίκαστρο - Ζάκρος.
Ένας δρόμος παλιός που δε παρέχει οδική ασφάλεια και που χρήζει τέτοιων βελτιώσεων που να τον καθιστούν ασφαλή και πιο σύντομο.
Οι εξαγγελίες του κ. Υπουργού βασίζονται σε συγκεκριμένες πιστώσεις κοστολογιμένες, σχεδιασμένες και προγραμματισμένες και ουδόλως αποτελούν υποσχέσεις προεκλογικής εκστρατείας, όπως ""κάποιος"" ανέφερε, τη στιγμή που ακόμα η κυβέρνηση έχει διανύσει δύο χρόνια θητείας και απομένουν άλλα τόσα, όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μεραμβελιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ Νίκος Μακρυνάκης, κ. Ελένη Πλατανάκη, κ. Γιάννης Παπαδάκης, κ. Γιώργος Αιλαμάκης, κ. Γιάννης Σκαρβελάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαρία Νικητάκη, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κώστας Λυμπερίου, οι επικεφαλείς παρατάξεων κ. Νίκος Κουρουπάκης, κ. Νίκος Καραμανωλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λεωνίδας Τερζής , κ. Μαρία Γιαννακάκη καθώς και η συνοδεία του κ. Υπουργού.
Στο τέλος της σύσκεψης τόσο ο Κος Δήμαρχος όσο και οι Πρόεδρος του ΔΣ - παρευρισκόμενοι, ευχαρίστησαν τον Κο Υπουργό.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται και στέκεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου