Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

H Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στη Μονή Τοπλού.

Στο Λασίθι βρίσκονται σήμερα, στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.


Την κα Ζαχαράκη και τον κ Βασιλικό υποδέχτηκαν στο Μοναστήρι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο πατέρας Φιλόθεος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Γουλιδάκης Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα κ Τσιφετάκης Γιώργος, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαικάστρου κ Χατζηδάκης Νίκος.

Ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και λόγω του ότι προτεραιότητά μας είναι η προώθηση του τουρισμού και των τουριστικών προϊόντωνΗ κ. Ζαχαράκη από την Κρήτη στέλνει το μήνυμα της εκκίνησης της καμπάνιας του Υπουργείου για τον γαστρονομικό τουρισμό, που θα περιλαμβάνει μέσα στο επόμενο διάστημα δράσεις, όπως ο ψηφιακός χάρτης των γαστρονομικών διαδρομών και διαδρομών κρασιού.

«Αυτή είναι η πολυδιάστατη έννοια του τουρισμού που περιλαμβάνει συνολικά τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Το φαγητό τους, το χαμόγελό τους και τη φιλοξενία τους. Αυτό επιθυμούμε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας. Πάντα θα υπάρχει η επιλογή της θάλασσας και του ήλιου και οι υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες καλύπτουν ένα τεράστιο μέρος αυτής της επιλογής. Όμως θέλουμε οι επισκέπτες μας να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους, να επισκεφθούν τα χωριά, τις τοπικές ταβέρνες, να δοκιμάζουν τοπικά κρασιά και προϊόντα», δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Βασιλικός ανέφερε, ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά από 10 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» έχει καταφέρει να ενισχύσει σημαντικά τη διασύνδεση των ξενοδόχων με τους τοπικούς παραγωγούς και ο πρόσθεσε ότι ο τουρισμός του μέλλοντος πρέπει να συνδέεται με την τοπική κοινωνία.













Από την Ιεράπετρα και τη Σητεία έστειλε το μήνυμα έναρξης της καμπάνιας του γαστρονομικού τουρισμού

Την προώθηση μιας εναλλακτική μορφής τουρισμού, του γαστρονομικού, έχει αναλάβει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε για τον σκοπό αυτό στην στην Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Μάλιστα η Σοφία Ζαχαράκη έστειλε από το Ορεινό της Ιεράπετρας, το μήνυμα της έναρξης της καμπάνιας για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, ενώ η ίδια έβαλε ποδιά και άνοιξε φύλλο και έφτιαξε παραδοσιακές πίτες στο πλευρό των γυναικών της Κρήτης και της φημισμένης Ισραηλινής σεφ Atalya Ein Mor.



«Τα χωριά της Ιεράπετρας προσφέρουν αυτό που ζητά ο γαστρονομικός τουρισμός. Ζεστή φιλοξενία, καλό φαγητό και χαμογελαστούς ανθρώπους. Δουλεύουμε και προγραμματίζουμε έργα που θα μπορούν να στηρίζουν την ισόρροπη τουριστική μας ανάπτυξη στην πόλη και τα χωριά μας», σημείωσε η υφυπουργός.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη Σοφίας στην Ι. Μ. Τοπλού & Τα Βραβευμένα Προϊόντα Toplou Monastery

 

Στην Ι. Μονή Τοπλού βρέθηκαν την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στα πλαίσια δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και επ’ ευκαιρίας των σημαντικών βραβεύσεων που πέτυχαν το 2021 οι Εταιρείες που εδρεύουν στην Ι. Μονή Τοπλού, Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. και Κτήμα Τοπλού Α.Ε. σε διαγωνισμούς ελαιολάδου και κρασιών αντίστοιχα. Την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη και τους υπόλοιπους καλεσμένους υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπ. & Σητείας κ. Κύριλλος, ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Πανοσιώτατος Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης.

Η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη, αρχικά ξεναγήθηκε στην Ιστορική Μονή Τοπλού από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ο οποίος την ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία της Μονής, το έργο της στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας, παραγωγής, ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, καθώς και για τον κόσμο που απασχολείται σε αυτές τις δραστηριότητες. Στη συνέχεια, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης ξενάγησε την υφυπουργό στο Καθολικό της Μονής και τους μουσειακούς χώρους που διαθέτει.

Ακολούθησε γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού στο παραδοσιακό καφενείο της Μονής. Εκεί η κα. Ζαχαράκη και οι υπόλοιποι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα βιολογικής καλλιέργειας που παράγονται στην Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε., καθώς και γευστικούς συνδυασμούς των φημισμένων βιολογικών κρασιών που παράγει το Κτήμα της Μονής, μαζί με τοπικά εδέσματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση στους φιλοξενούμενους έκανε το πλούσιο σε πολυφαινόλες και διατροφικά χαρακτηριστικά Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο premium κατηγορίας «Θείον Έλαιον», που το 2021 βραβεύτηκε με Ασημένιο Βραβείο στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, αλλά και το Βιολογικό Αγουρέλαιο «Τρεις Δεκαετίες» το οποίο βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Dubai Olive Oil Competition 2021 - Early Harvest, καθώς επίσης και στον Διαγωνισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία όπου έλαβε Χάλκινο Βραβείο.

Στον κατάλογο των διακρίσεων της BioSitia για το 2021, επίσης, ανήκει η βράβευση στον Διεθνή Διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards, για τα προϊόντα “Toplou Monastery” Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και “Toplou Monastery” Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης, όπου έλαβαν Ασημένιο και Χάλκινο Βραβείο αντίστοιχα. Ενώ στον 6ο Διαγωνισμό IOOC KOTINOS 2021, η Εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει Έπαινο για το προϊόν “Toplou Monastery” Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας.

Η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη και οι υπόλοιποι καλεσμένοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι, τόσο από την ποιοτική υπεροχή των βραβευμένων προϊόντων μας, όσο και από τη φιλοξενία και τους γευστικούς συνδυασμούς κρασιών και εδεσμάτων που απόλαυσαν, δίνοντας το μήνυμα για τη συνέχιση της δυναμικής πορείας των προϊόντων μας και την ένταξή τους στην  καμπάνια του Υπουργείου για τον γαστρονομικό τουρισμό.

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου