Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ευχαριστήριο Μήνυμα απο την Οικογένεια του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ

Με βαθιά θλίψη και άφατο πόνο καρδιάς αποχαιρετήσαμε την Τρίτη 2 Μαρτίου τον Πατέρα μας. Το δικό μας Πατέρα και για 52 χρόνια πνευματικό Πατέρα της Ενορίας Πισκοκεφάλου. Τον Πρωτοπρεσβύτερο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ. Έφυγε αθόρυβα και πλήρης ημερών. Έσβησε ήσυχα παρά τη σωματική ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών και - όπως μας έλεγε- έφυγε « ευχαριστημένος». 
Τη θλίψη μας μετριάζει η πίστη του στη βασιλεία των ουρανών και η θαρραλέα αντιμετώπιση του θανάτου από τον ίδιο, έτσι όπως αυτά απορρέουν από τη βαθιά θρησκευτική του ευλάβεια. 
Τη θλίψη μας μετριάζει ο παρήγορος και εγκωμιαστικός λόγος όλων όσοι τον γνώρισαν και οι αγαθές αναμνήσεις. Μα πάνω απ όλα γαληνεύει την ψυχή μας η στάση της τοπικής Εκκλησίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης κ Σητείας κ.κ. Κυρίλλου. Στάση που υποδείκνυε μεν το τελετουργικό της εκκλησίας όμως ήταν φανερή η ολοπρόθυμη διάθεση τους ώστε να αποδώσουν τα δέοντα στον εκλιπόντα και να αναπέμπουν τις δεήσεις τους υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του επί τόσες ώρες. Ευχαριστούμε θερμά για αυτό και από τα βάθη της καρδιάς μας τον Μητροπολίτη μας, τον Πρωτοσύγκελο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τον Ηγούμενο Καψά, τον προηγούμενο Τοπλού και όλους τους ιερείς - αδελφούς του και ιδιαιτέρως τον εξάδελφο μας και ανηψιό του εκλιπόντος παπά Χριστόφορο Τζανιδάκη. 
Ευχαριστούμε όλους όσοι αψηφώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών και με έκδηλη την αγάπη τους συμμετείχαν στον αποχαιρετισμό του. Η ταπεινότητα, η απλότητα, η ευσέβεια, η ιώβεια υπομονή, η στωικότητα, η αγνή αγάπη, η ευγένεια, η μεθοδικότητα, η οργανωτικότητα ήταν οι αξίες της ζωής του. Αυτές προσπάθησε να μας εμφυσήσει, να μας διδάξει. Μακάρι να μπορέσουμε να μην τον διαψεύσουμε. 


Τα παιδιά κ τα εγγόνια του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου