Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κατολίσθηση τοιχίου στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σητείας


Κατολίσθηση μεγάλου μέρους τοιχίου του αύλειου χώρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας προέκυψε μετά την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη Σητεία και την ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να τονίσουμε ότι το τοιχίο έστεκε χωρίς πρόβλημα πάνω από 50 χρόνια όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής.Με κοινή απόφαση του Δημάρχου κ.Ζερβάκη καθώς επίσης και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ.Παπαδάκη, μετά την κατολίσθηση μέρος τοιχίου του προαυλίου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, θα παραμείνει κλειστό το σχολείο μέχρι νεοτέρας.
Τέλος, εφιστάται η προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς στο σημείο της οδού του 2ου Δημοτικού σχολείου όπου κατέπεσε μέρος του πέτρινου τοιχίου.


Κοινοποιήθηκε στους ε
...2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας,εν ώρα λειτουργίας ολοήμερου 😥
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα....




Για να καταρρεύσει ο τοίχος του σχολείου μου έρχεται στο μυαλό ότι για κάποιο λόγο «πήρε νερό» το μπάζωμα-υπόβαση της άυλης και δεν κατάφερε να «φύγει» από τους αρμούς της πέτρας, οπότε λογικά γέμισε και πήγε να λειτουργήσει σα φράγμα.
Ο τοίχος δεν άντεχε σε υδροστατική πίεση μιας και ο σχεδιασμος και η κατασκευή του έγινε για να κρατήσει κυρίως το βάρος του και όχι το νερό γι αυτό και είχαμε την κατάρρευση του.
Πιθανολογώ ότι θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί ο υπόλοιπος τοίχος και να μην αντικατασταθεί ολόκληρος πάρα μόνο το τμήμα που κατέρρευσε αρκεί στο νέο τοίχο που θα συμπληρωθεί να προστεθεί - προβλεφτεί ζώνη για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων με χονδρόκοκκα Αδρανη καλυμμένα με ειδικό γεωύφασμα ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική τους ανάμειξη με το κοκκινόχωμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες πράγμα που θα μείωνε την απόδοση της αποστράγγισης.
Εφόσον μου ζητηθεί μπορώ να εκπονήσω ΔΩΡΕΑΝ για λογαριασμό του δήμου Σητειας μελέτη για το νέο τοίχο αντιστήριξης από σκυρόδεμα καθώς και λεπτομερή σχέδια για την πλήρωση του κενού και απορροή των όμβριων υδάτων με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιβαρυνθεί εκ νέου ούτε ο υπόλοιπος πέτρινος τοίχος ούτε ο νέος από σκυρόδεμα.


Παρακαλούνται οι οδηγοί που εισέρχονται στην Σητεία από την ΕΟ Σητείας-Ηρακλείου να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να ελλατώνουν ταχύτητα κατά τη διέλευση τους κοντά στο σημείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας,όπου σήμερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε τμήμα του τοιχίου του.Η διοχέτευση των οχημάτων θα γίνεται μέσω του παράδρομου πλησίον του καταστήματος Ηλεκτρικών Ειδών Νικηφοράκη Περικλή.
Επίσης σας ενημερώνουμε οτι κατά την έξοδο από την πόλη,μέσω της ΕΟ Σητείας-Ηρακλείου,η διοχέτευση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της οδού Ξυλούρη (διασταύρωση ΕΟ με δρόμο νοσοκομείου).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου