Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Γεωπάρκο Σητείας - Εσπερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των πολιτών στην πρόληψη και την μείωση των κινδύνων από φυσικές Καταστροφές».

 


Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση των Κινδύνων Καταστροφών για να προβάλει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο μπορούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε καταστροφές .



Το Γεωπάρκο της Σητείας πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας στις 7.00μ.μ. εσπερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των πολιτών στην πρόληψη και την μείωση των κινδύνων από φυσικές Καταστροφές» 

7.00 – 7.30 μ.μ. Χαιρετισμοί 

7.30 – 8.00 μ.μ. « ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» Εμμανουήλ Ι. Ροβυθάκης Επιπυραγός. Μεταπτυχιακός φοιτητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , στο τμήμα« Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» 

8.00 – 8.30 μ.μ. « ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ» Καπετανάκης Παύλος Αντιπύραρχος. Mhd Σεισμικής μηχανικής και αντισεισμικών κατασκευών.


Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Κινδύνων Καταστροφών
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο πολύκεντρο το Δήμου Σητείας, πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα που οργάνωσε το Γεωπάρκο της Σητείας στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας για τη Μείωση των Κινδύνων Καταστροφών.
Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων ενημερώνει μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο μπορούν να μειώσουν την έκθεσή τους σε φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές και αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του περιορισμού των κινδύνων που αντιμετωπίζουν.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκλεκτούς ομιλητές, τον Επιπυραγό Μανώλη Ροβυθάκη, μεταπτυχιακό φοιτητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων», τον Αντιπύραρχο Παύλο Καπετανάκη, Mhd σεισμικής μηχανικής και αντισεισμικών κατασκευών και τέλος τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου Χανδρά για την εξαιρετική παρουσίαση τους με θέμα τις φυσικές καταστροφές στην περιοχή μας. Οι μαθητές συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων 2019, με βραβεύσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, στην συζήτηση που ακολούθησε, ο προβληματισμός των περισσότερων, προσεγγίζει το σημαντικότερο ίσως θέμα που είναι, η έλλειψη ενημέρωσης και η προετοιμασία της κοινότητας για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής. Ελπίζουμε πως θα μας δοθεί η ευκαιρία, άμεσα, σε συνεργασία με την πολιτική προστασία του Δήμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες να οργανωθούν στοχευμένες παρουσιάσεις κυρίως σε σχολεία, με στόχο την προετοιμασία όλων μας για τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφερθούμε σε ένα φυσικό φαινόμενο , όπως για παράδειγμα ο σεισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου