Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το νησί


Μια ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:30 π.μ. τα ξημερώματα!

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές του νησιού, κυρίως στα ανατολικά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η δόνηση ήταν 5,1 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σητείας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
Αρκετοί πάντως ήταν αυτοί που ...ξύπνησαν από τον σεισμό, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται οι περιοχές όπου η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, όπως στην Ιεράπετρα, στη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία.


- Στις 03:47 σημειώθηκε μετασεισμός, μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα 4,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού.



Κρήτη: Νέα πρωινή επίσκεψη του Εγκέλαδου με 5,2 ρίχτερ
12.10.2020 - 07:30





Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 07.11 σήμερα το πρωί, " ανοιχτά της Σητείας μετά τους σεισμούς που έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα με το ίδιο επίκεντρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και την πρώτη εκτίμηση, ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,2 ρίχτερ, με επίκεντρο 43 χλμ. Βόρεια Β.Α της Σητείας. Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 10 χλμ.


Προηγήθηκαν άλλοι δύο σεισμοί έντασης 5,1 και 4,5 ρίχτερ στις 3.30 και στις 4 παρά δέκα τα ξημερώματα.


https://www.ekriti.gr/

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη

λεκκας.jpg

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, κληθείς να σχολιάσει τους σεισμούς, που από τα ξημερώματα γίνονται αισθητοί σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται από τους σεισμολόγους, καθώς μετά τη δόνηση στις 03.30 το πρωί, επανήλθε με 5,2 Ρίχτερ, στις 07.11.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν "δίνει" μεγάλους και το επίκεντρο, 46 χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Ακούστε τις δηλώσεις του Ευθύμη Λέκκα στο Ράδιο Κρήτη:

"Μεγάλης διάρκειας ο σεισμός"

Ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης είπε ότι οι Σητειακοί ξύπνησαν από τα Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου