Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ: Yπαρξη φωνών διαμαρτυρίας ενόψει του νέου τρόπου λειτουργίας των σχολείων μας καθώς και την χρήση μάσκας από τους μαθητές.

 Έπειτα από την επικοινωνία μας με τα μέλη μας – συλλόγους γονέων και κηδεμόνων- σχολείων της επαρχίας Σητείας η ένωση οφείλει να ενημερώσει για την ύπαρξη φωνών διαμαρτυρίας ενόψει του νέου τρόπου λειτουργίας των σχολείων μας καθώς και την χρήση μάσκας από τους μαθητές. Οι περισσότεροι γονείς της επαρχίας Σητείας εκτιμούν ότι τα μέτρα δε θα μπορούν εφαρμοστούν στην πράξη Καθώς οι μαθητές θα αδυνατούν να παραμένουν για 90 λεπτά στις τάξεις φορώντας μάσκες καθώς επίσης ότι η χρήση μάσκας δε θα γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο  εγκυμονώντας περισσότερους κινδύνους η χρήση της παρά η μη. Να σημειωθεί ότι η ένωση απλά μεταφέρει την άποψη των γονέων ως οφείλει τόσο δημόσια όσο και με επιστολή στους αρμόδιους φορείς (γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου) αλλά και στο υπουργείο παιδείας με αντίστοιχη επιστολή.

Γνωρίζουμε εκ προοιμίου ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της περιοχής μας καλούνται να ακολουθήσουν τις επιταγές των αρμοδίων τους και για το λόγο αυτό δε δύνανται να λάβουν θέση προς καμιά κατεύθυνση. 

Η Ένωση για μια φορά ακόμη δηλώνει παρούσα σε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν προκειμένου να διεκπεραιωθεί το δύσκολο έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ αυτές τις ιδιαίτερες διαδικασίες. Παρόλες τις πρωτόγνωρες συνθήκες ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Κατερίνα Γ. Τσούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου