Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα πνοή στην παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών δημόσιας υγείας δίνουν οι προλήψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία του Λασιθίου με παρέμβαση του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Τη βαθιά ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του στο Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εκφράζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης.Οι 38 συνολικά θέσεις ιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπως αυτές προκηρύχθηκαν, 5 εκ των οποίων αφορούν τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου, επιτρέπουν την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών όλων των νοσοκομείων.
Παράλληλα, με την προκήρυξη αυτή, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και συνέχιση της λειτουργίας τμημάτων, κλινικών και επεμβατικών πράξεων για τα νοσοκομεία του Λασιθίου. Κυρίως όμως, διασφαλίζεται η λειτουργία της ΜΕΘ του Γ.Ν. Αγ. Νικολάου, που σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να θέσει τέρμα στη λειτουργία της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες του Λασιθίου.Στο πλαίσιο αυτό εκφράζω την ικανοποίηση και τις θερμές μου ευχαριστίες στο Υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τους Διοικητές των νοσοκομείων, για την κοινωνική και συλλογική τους ευθύνη και μέριμνα.Η πρόσληψη 2 ειδικευμένων γιατρών στο Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, 1 ΕΒ΄ Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ, ή Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική, για το ΤΕΠ και 1 θέση ΕΒ΄ Χειρουργικής ή Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ για το ΤΕΠ, 2 ειδικευμένων μονίμων γιατρών στο Γ.Ν. Ιεράπετρας: 1 ΕΒ΄ Παιδιατρικής και 1 ΕΒ΄ Εσωτερικής Παθολογίας και η 1 EA΄ Ακτινολογίας στο Γ.Ν. Σητείας, όπως αυτές προκηρύχθηκαν στις 22.9.2020 θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενδυνάμωση των επί σειρά ετών υποστελεχωμένων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

Στα νοσοκομεία του Λασιθίου υπό διορισμό βρίσκονται 12 επίσης γιατροί, από τις 83 θέσεις μόνιμων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στην Κρήτη της προκήρυξης Φεβρουαρίου 2020 και συγκεκριμένα:

- Τέσσερις στο ΓΝ Σητείας ( 1 ΕΒ΄ Μαιευτικής/Γυναικολογίας, 1 ΕΒ΄ Χειρουργικής , 1ΕΒ΄Ουρολογίας, 1 ΕΒ΄ Καρδιολογίας ) , ενώ προκηρύχθηκε αλλά ήταν άγονη και 1 ΕΒ΄ Ακτινολογίας.

- Ένας στο ΓΝ-ΚΥ Διαλυνάκειο , ΕΒ΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας, ενώ προκηρύχθηκε αλλά ήταν άγονη και 1 ΕΒ΄ Ακτινολογίας.

- Πέντε Στο ΓΝ Αγίου Νικολάου( ΕΒ΄ Νευρολογίας , ΕΒ΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας, ΕΒ΄ Ακτινολογίας, ΕΒ΄ Παιδιατρικής, ΕΒ΄ Χειρουργικής) ενώ προκηρύχθηκαν αλλά απέβησαν άγονες κα 1 ΕΒ΄ Αναισθησιολογίας.

- Δύο στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας (ΕΒ΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας, ΕΒ΄ Καρδιολογίας ), ενώ προκηρύχθηκαν αλλά απέβησαν άγονες και 2 θέσεις, 1 Παθολογίας και 1 Αναισθησιολογίας ΕΒ΄

Επίσης στα νοσοκομεία του Λασιθίου προσελήφθησαν 13 συνολικά επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 1 εκ των οποίων παραιτήθηκε.

Παράλληλα προσελήφθησαν από 1.10.2019 έως σήμερα 133 εργαζόμενοι, Νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό, στα νοσοκομεία Λασιθίου (56 στο ΓΝΑΝ, 15 στο Ιεράπετρας, 12 Νεάπολη και 22 στη Σητεία)

Από την έναρξη της πανδημίας και συγκεκριμένα από τις 26 Φεβρουαρίου που ταυτοποιήθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα η Κυβέρνηση προχώρησε και ενεργοποίησε ένα σχέδιο βασισμένο στις οδηγίες των επιστημόνων, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ασφάλεια του.

Το Υπουργείο Υγείας και οι συνεργάτες του στην Κρήτη με ορθολογισμό και υπευθυνότητα ακολουθώντας τις επιταγές των ειδικών και εισακούοντας τα πάγια αιτήματα στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων μας, με πλήρη συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής τους ευθύνης κατάφεραν να θέσουν ισχυρά φρένα στην ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού και να φροντίσουν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καλύπτοντας κενά, αδυναμίες και ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και η προκήρυξη 5 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ για τα νοσοκομεία του Λασιθίου αποτελούν ηχηρή επιβεβαίωση της συνέπειας και της ευθύνης με την οποία εργάζονται τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σήμερα και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όσο και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων.



Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης
Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2
Πειραιάς Τ.Κ.: 185 10
Τηλ.: 2131371728, email:press@yna.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου