Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Τουρισμός : Έφτασε η μεγάλη ώρα.



Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον τουρισμό. Διανύουμε μία τουριστική περίοδο διαφορετική από τις προηγούμενες, μια σεζόν που καλείται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έφερε ο κοροναϊός στις ζωές μας. Το φετινό καλοκαίρι έρχεται αντιμέτωπο με άλλου είδους προκλήσεις τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους μελλοντικούς τους επισκέπτες.
Ο τουρισμός, που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας μας, καλείται, έστω και πολύ αργότερα από τις άλλες χρονιές  να πάρει μπρος και να προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.

 Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να διεκδικήσει ένα κομμάτι από τη φετινή τουριστική πίτα, η οποία θα είναι φέτος πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες σεζόν.

Η «φήμη» που έχουν χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, η στήριξη των εργαζομένων τους αλλά και η διατήρηση των καλών σχέσεων που έχουν με τους διεθνείς συνεργάτες τους, είναι μερικοί από τους λόγους που έδωσαν την ώθηση στους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου να πατήσουν το… κουμπί για την επανεκκίνηση των μονάδων τους.

Πρέπει όλοι να τηρούν τους βασικούς κανόνες, να ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτός μας αλλά και τους επισκέπτες.

 Για όλα τα παραπάνω είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διευθυντή δύο μεγάλων τουριστικών μονάδων στα Φέρμα Ιεράπετρας, κο Μάρκο Αυλωνίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου