Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Γιώργος Αλεβίζος: Πάντα να λέει το κακό και το καλό ν’ αφήνει.


Πάντα να λέει το κακό
και το καλό ν’ αφήνει.

Γράφει: Γιώργος Αλεβίζος – Πρόεδρος Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας.


...Δεν το κατέχεις φυσικό στον άνθρωπο είντα γίνη;Πάντα να λέει το κακό και το καλό ν’αφήνει;(Νικόστρατος-Μακεδονίας προς Χαρίδημο-Κρήτης).

...Πολλά μεγάλον άδικο μας ήκαμεν η φύσι και την αλήθεια άνθρωπος δε θε να τη γρικήση. Ολ’αγαπούν τα ψόματα να λεν να μας γελούσι και την αλήθεια ουδέ κανείς δε θε να τη ακούση.(Νένα προς Αρετούσα)
...Και είναι παιδάκι μου πολλοί τη σήμερον ημέρα πόχου στο στόμα το γλυκύ φαρμάκιν εις τη χέρα.Και για να τσ’έχουν ακριβούς και για να τσ’αγαπούσι πολλά μεταμορφίζουσι το ψόμα όντε το πούσι.(Νένα προς Αρετούσα)

...Ο φίλος γίνεται εχθρός, τον ειδικό χουν ξένο σαν τως μιλήσουν το πρεπό σε πράμα κομπωμένο.Μα κείνος απού δεν πονεί αφήνει να περάσει το σφάλμα κι ουδέ βούλεται να το καταδικάσει.( Νένα προς Αρετούσα)

Αλιεύσαμε τους παραπάνω στίχους από τον "Ερωτόκριτο", τους ενωποιήσαμε, αφιερώνοντας τους στον ΑΝΘΡΩΠΟ Σωτήρη ΤΣΙΟΔΡΑ.

Αγάπα τον άνθρωπο.Είσαι εσύ.Μας λέει ο άλλος Κρητάνθρωπος.Ο Καζαντζάκης.

Ο ΚΥΡΙΟΣ Τσιόδρας.Και τον Ιπποκράτειο όρκο του τίμησε και τιμά.Αλλά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό του.

Τεράστιο το έργο του προς τους Έλληνες,Και όχι μόνον.Αφού πολλοί ηγέτες εκ του εξωτερικού τον αντιγράφουν.Το να σε αντιγράφω, σημαίνει σε θαυμάζω.

Τεράστια η διαφήμιση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας.IT’SALLGREEKTOUS, BORIS.Οι πηχιαίοι τίτλοι της Αγγλικής εφημερίδας προς τον ηγέτη τους Τζόνσον.

Κατά τον Αμερικανό επιδημιολόγο Φάουτσι, αντίστοιχο Τσιόδρα των ΗΠΑ, είμαστε στις 4 πρώτες χώρες παγκοσμίως που αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τονCOVID-19.

Ο Ισραηλινός καθηγητής Χαράρι στην Αμερική διατύπωσε "..θα έπρεπε να το κάνουν όπως στην Ελλάδα".

Ο αναπαραγωγικός δείκτης του ιού R01 στην Ελλάδα είναι πιο κάτω από τη μονάδα.Το ένα.Σε άλλες χώρες με τη μεγάλη θνησιμότητα, υπερβαίνει τη μονάδα.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε: Η επιτυχία αντιμετώπισης του κορονοϊού αποδίδεται στους επιστήμονες.Όχι σε μένα.

Κυριάκο από τον "Ερωτόκριτο", αφιερωμένο:

"Με φρόνηση πορεύεται, με γνώση ορντινιάζει ,πριχού ‘ρχουσι τα πράγματα φροντίζει και λογιάζει".

Βεβαίως η επιστημονική ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι επιλογή του πρωθυπουργού.

Βεβαίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας εργάσθηκαν, εργάζονται και θα εργάζονται ιατροί, νοσηλευτές, υπάλληλοι κατώτερης –ανώτερης βαθμίδας υγείας και συναφών επαγγελμάτων.Άξιοι συγχαρητηρίων εφ’όρου ζωής, για τις χιλιάδες ζωές που διασώθηκαν.Αν κρίνουμε από γειτονικές χώρες.Και όχι μόνον.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Τσιόδρας στις προγραμματισμένες εμφανίσεις του ενέπνεε ιατρική εμπιστοσύνη.Λιτός στην ενημέρωση.Πειστικός στις απαντήσεις.Χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης."Κάνετε ότι λέμε και θα πάμε καλά".

Λυγίσε, και εμείς, όταν πρώτη φορά είπε:"Σήμερα δεν είχαμε θάνατο".

Ήταν η καλύτερη τουριστική διαφήμιση για την Ελλάδα.Διεθνή έντυπα, Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.Με τακτικές θετικές αναφορές.Τα προηγούμενα 10 χρόνια είμαστε για τους ξένους "σάκκος του μποξ".Η αντιμετώπιση του κορονοϊού αποκατέστησε την αξιοπιστία μας.Ως λαός.Ως κράτος.Ως θεσμοί.

Για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής μας αγοράς άνοιξαν οι πρώτες αισιόδοξες χαραμάδες.Με πολλά αν.Προσωπικά είμαστε με την αισιόδοξη πλευρά.Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θα πρωτοστατήσει.Είναι πλέον σύνηθες.Όταν μοιράζονται ενισχύσεις (λεφτά) οι κραυγές απόγνωσης ...τρυπούν τ’αυτιά.

Αν δεν έρθουν τα πάνω- κάτω τουριστικά χαμόγελα θάχουμε.

Έστω και ντόπια.Που ξοδεύουν περισσότερα.

Το ’66 τότε που οι ξένες τουρίστριες κατέφθαναν και στη πλαζ Σητείας είπε με...παράπονο ο Δερμιτζογιάννης.

"Γεμίσαμε από πέρδικες και ίντα θα γεννούμε, και το ντουφέκι μου κρατώ μα το μπαρούτι πούναι".

 
12/5/2020
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
Γιώργος Αλεβίζος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου