Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Συμεών Συμεωνίδης: Eπιτακτική η ανάγκη στελέχωσης υποδομών & λειτουργίας στο σύστημα υγείας.



Ο Δημοτικός σύμβουλος Σητείας με την Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) και στέλεχος του ΚΚΕ Συμεών Συμεωνίδης μιλώντας στον σταθμό μας ανέφερε ότι για να προστατευθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν αρκεί η αναγκαία ατομική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Αυτά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κρατική ευθύνη ούτε την ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να απαιτήσουν αλλά και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας των Δήμων μας.
Για αυτό το λόγο διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός. Συγκεκριμένα:
1. Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των δήμων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
2. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
3. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία κλπ.).
4. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
5. Αρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τους δήμους μας, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση αυτή την περίοδο.
6. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού ΔΕΥΑ - Δημοτικές Υπηρεσίες - ΔΕΗ.
7. Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
8. Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους των δήμων, ειδικά για αυτούς της καθαριότητας.
9. Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στα δημοτικά μηχανήματα και αμάξια, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους.
10. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
11. Διασύνδεση των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης των δήμων με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στους δήμους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Να απαιτήσουμε σαν Δήμοι να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό, υλικά και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊου σε όλα τα Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στους Δήμους μας. Ζητήματα για τα οποία το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, που αποτελούν τα απαραίτητα όπλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα και με αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα παραπάνω υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της ΛΑΣΥ Στους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου:

Δαλαβέρου-Καρύδη Ρένα
Κοτσιφάκη Μαρία
Συμεωνίδης Σίμος
Φιλιππάκης Γιώργος
Χαλκιαδάκης Κώστας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου