Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο



Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 4-6 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος όπως κάθε χρόνο στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.
Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού κ. Ν. Τζιρβελάκης.
Παρευρέθηκαν από Ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπηρεσιακοί παράγοντες, πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, φορείς του τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι κ.α.


Η συγκεκριμένη έκθεση τη πρώτη ημέρα αφορούσε μόνο επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ τη δεύτερη και τρίτη ημέρα ήταν ανοικτή και για το κοινό.  
Πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση των εκπροσώπων της Σητείας με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς και το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Σητείας.

Έγιναν επαφές με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων όπως το OTS, το On The Beach,  και το Avra Tours, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη περιοχή της Σητείας, παράλληλα όμως ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της περιοχής  για το πρόβλημα της έλλειψης αεροπλάνων το οποίο έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και γίνεται συνεχώς εντονότερο καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες τσάρτερ έχουν πτωχεύσει.


 Έγινε επίσης συνάντηση με το πρόεδρο και την εμπορική διευθύντρια του πρακτορείου APOLLO το οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία στη περιοχή.
Από τις επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανατολική Κρήτη, θα πρέπει όμως να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης κλινών.
Ο μικρός  αριθμός κλινών στη Σητεία αλλά και ευρύτερα στο Νομό Λασιθίου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δρομολόγηση πτήσεων τσάρτερ από εταιρείες χαμηλού κόστους στη περιοχή του Λασιθίου.
Οι προοπτικές από την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου για φέτος είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.  
Σύντομα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον εμπορικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Jet2, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να δρομολογηθεί μια πτήση από και προς το αεροδρόμιο της Σητείας.
Για το επόμενο έτος έχουν προγραμματισθεί πτήσεις τσάρτερ από και προς το αεροδρόμιο της Σητείας,  από Σουηδία, Δανία και Νορβηγία από το πρακτορείο Apollo.
Η συμμετοχή του Δήμου Σητείας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας συγκεκριμένες αγορές από τις οποίες προσδοκούμε αύξηση των επισκεπτών στη περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου