Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος πόλεως Σητείας


Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως Σητείας.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ.κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 7:00΄ π.μ., θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ.Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της σεπτής εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγίας που φυλάσσονται στον πανηγυρίζοντα ναό, μέσω των κεντρικών οδών Γ. Αρκαδίου, Ν. Πολυχρονίδου, Ι. Σακκαδάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Καζαντζάκη και Γ. Αρκαδίου, ενώ τιμές θα αποδώσουν στρατιωτικό άγημα της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας.

Παρακαλούνται οι Αρχές και ο ευσεβής λαός της πόλεως να μετάσχουν στην πανήγυρη και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.



Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας

του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου