Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Διήμερο σεμινάριο για την Αειφόρο Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Σητείας



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου, σε συνεργασία με το Γεωπάρκο της Σητείας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, διήμερο σεμινάριο για την Αειφόρο Εκπαίδευση το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, με θέμα:«Γνωρίζω το Γεωπάρκο Σητείας, τα σπήλαια και τις εκπαιδευτικές διαδρομές του».


20  εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη βρέθηκαν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ενημέρωσης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Γεωπάρκου στη Ζάκρο, όπου ενημερώθηκαν για το Γεωπάρκο της Σητείας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, από τον συντονιστή του  Γεωπάρκου Βαγγέλη  Περάκη, με έμφαση σε αυτά που αφορούν τον κόσμο των σπηλαίων.


Η θεματολογία του σεμιναρίου εστίαζε στη σπάνια βιοποικιλότητα των σπηλαίων του Γεωπάρκου και στην αναγνώριση υδρόβιων μακροασπονδύλων οργανισμών. Το βιωματικό εργαστήριο έγινε στην πηγή της Ζάκρου, όπου έγινε και η παρουσίαση του προγράμματος «LIFE GRECABAT: Διαχειριστικές δράσεις και αλλαγή συμπεριφοράς για τα ελληνικά σπήλαια και τα χειρόπτερα» από ΚαλούστΠαραγκαμιάν, Διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας.
Τη δεύτερη ημέρα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας για τα σπήλαια του Γεωπάρκου και να επισκεφτούν ένα από αυτά, το Έξω Λατσίδι στη Σίτανο.


Το Γεωπάρκο της Σητείας συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου, όπως και στο Εθνικό Δίκτυο Γεωπάρκων που συντονίζει το ΚΠΕ Ανωγείων. Οι εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας του Γεωπάρκου στο  Καρύδι. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους, την συνεργασία τους  και την έμπρακτη στήριξη του Γεωπάρκου της Σητείας.



Γεωπάρκο Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου