Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

2ο Γυμνάσιο Σητείας: Η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, πώς μπορούν να ενσωματωθούν στο σχολείο.



Το 2ο Γυμνάσιο Σητείας συμμετέχει μαζί σχολεία από Ιταλία,Τουρκία και Γερμανία στο πρόγραμμα ERASMUS για την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο και το κοινωνικό σύνολο. Τώρα οι μαθητές
έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις, ιδέες. Να γίνει μία ομαδοσυνεργατική δουλειά πάνω στο project, το οποίο έχει να κάνει με τους πρόσφυγες. Η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, πώς μπορούν να ενσωματωθούν στο σχολείο, να αποτελέσουν ένα σιγά- σιγά ένα ενιαίο τμήμα του μαθητικού δυναμικού μας. Επομένως μιλάμε για νέους τρόπους προσέγγισης και μάθησης των ευάλωτων αυτών ομάδων.

Η διαδικασία στο πλαίσιο του προγράμματος έχει ξεκινήσει ενώ στην Σητεία βρίσκονται τα σχολεία των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία και Γερμανία.  
Tο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2020 με την επίσκεψη των σχολείων στην Τουρκία. 

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνάσιου Σητείας κος Γιώργος Ρείζης «Θεωρούμε ότι αυτά τα προγράμματα έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά. Πέρα του ότι ουσιαστικά ανοίγονται οι ορίζοντες για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενός σχολείου, υπάρχει αλληλεπίδραση στον τρόπο μαθημάτων καιενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. Ταυτόχρονα οι μαθητές αποκτούν μία νέα ευρωπαϊκή διάσταση, δηλαδή μπαίνουν σε ένα νέο ρόλο, του ευρωπαίου μαθητή πολίτη κι έρχονται σε επαφή με άλλους μαθητές για να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου