Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Έλληνες και ξένοι Δημοσιογράφοι στο Γεωπάρκο της Σητείας



Στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: “ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS” και ακρωνύμιο “GEO-IN” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, φιλοξενήθηκαν στο Γεωπάρκο Σητείας τρείς Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και εξειδικευμένων ιστοσελίδων.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, και να το προβάλουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ένα γεμάτο τετραήμερο πρόγραμμα επισκέψεων οι δημοσιογράφοι γνώρισαν το σπάνιο Γεωλογικό πλούτο, την μοναδική βιοποικιλότητα, το πολιτισμό και την κουλτούρα της περιοχής, αλλά και τους ανθρώπους του Γεωπάρκου που το στηρίζουν, το αγαπούν και δημιουργούν μέσα σε αυτό.

Επισκέφθηκαν τους πιο σημαντικούς Γεώτοπους που βρίσκονται στα όρια του Γεωπάρκου, ενημερώθηκαν για τις Γεωδιαδρομές και τα μονοπάτια, τις οικοτουριστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στο Γεωπάρκο της Σητείας, για τις υποδομές και έγιναν επισκέψεις σε επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού που συνεργάζονται με το Γεωπάρκο μέσα από το σύμφωνο ποιότητας.

Έγιναν επισκέψεις σε λαογραφικά μουσεία και στη Μονή Τοπλού, συζήτησαν με τους κατοίκους πολλών περιοχών για το Γεωπάρκο και την συμβολή του στην τοπική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη, απόλαυσαν την παραδοσιακή κουζίνα και τις γεύσεις της περιοχής, και γνώρισαν τον πολιτισμό και την αυθεντική κουλτούρα της Σητείας.

Οι εντυπώσεις τους θα αποτυπωθούν στα άρθρα τους που σύντομα θα δημοσιευθούν σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελλάδας και του εξωτερικού και θα αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση και προβολή της Σητείας και του Γεωπάρκου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αρχικά τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την πολλή καλή συνεργασία και υπομονετικότητα τους, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ ως ανάδοχο υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που επισκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι και έμπρακτα στηρίζουν το Γεωπάρκο (Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. , Si-Mel Σαββιδάκης, Παντελής Κουβαράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. ,), τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ζάκρου, τον Ηγούμενο της Μονής Τολού, το Λαογραφικό Μουσείο Σητείας, όλα τα εστιατόρια που επισκέφθηκαν και έκαναν το καλύτερο αναδεικνύοντας την τοπική κουζίνα της Σητείας, τους εργαζόμενους του ΟΑΣ και του Δήμου Σητείας που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης της ενημέρωσης και της ξενάγησης των δημοσιογράφων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου