Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ " ΖΟΥ" ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ 1992 Του Πετυχάκη Παντελή Πρώην Προέδρου του ΤΟΕΒ


ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ  " ΖΟΥ" ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ 1992 Του Πετυχάκη Παντελή Πρώην Προέδρου του ΤΟΕΒ

Σε συνεργασία μου με τον τότε Διευθυντή Γεωργίας κ. Ευάγγελο Μενεγάκη συντάχθηκε μελέτη κατασκευής της ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΖΟΥ χωρητικότητας 500.000 κυβικά. Ήταν έτοιμα όλα για δημοπράτηση τον Μάρτιο του 1994, τελικά λόγω αλλαγής των κυβερνήσεων δημοπρατήθηκε το 2005.

Δυστυχώς για διαδικαστικούς λόγους σε ενέργειες του εργολάβου σταμάτησε το έργο λόγω ελλείψεως  παραποτάμιου υλικού για την συμπλήρωση των αναχωμάτων και ολοκλήρωσης του έργου.
Πρόσφατα διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι η αντι περιφέρεια  προτείνει τα υλικά που θα προκύψουν από την κυτοποίηση των ποταμών "Παντέλη" και "Σκλαβεδιάκου", ύστερα από διαλογή , να χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση της παραλιακής ζώνης.
Έχουν γίνει τόσες αναφορές για την αναγκαιότητα της αποπεράτωσης του μικρού υπόλοιπου του έργου της λιμνοδεξαμενής και όμως καμία υπεύθυνη,  επίσημη  αναφορά δεν γίνεται για την στασιμότητα.
Προτείνεται να ενεργοποιηθεί η σύμβαση, αφού όπως πληροφορούμεθα δεν έχει διαλυθεί η εργολαβία, και να χρησιμοποιηθούν τα υλικά που συγκεντρώνονται, πολύ κοντά στην λιμνοδεξαμενή, από το έργο της κοιτοποίησης, όσα χρειασθούν για την συμπλήρωση των αναχωμάτων και συνέχιση του έργου.
Όσο για τις δικαιολογίες για ανάγκη σύνταξης  περιβαλλοντικών μελετών δικτύου διανομής νερού κτλ. Σας  ενημερώνουμε ότι δεν απαιτούνται δίκτυα , διότι το έργο έχει εγκριθεί για την ενίσχυση του υδάτινου δυναμικού του ΤΟΕΒ .
Τα δίκτυα διανομής του ΤΟΕΒ είναι  δίπλα στην λιμνοδεξαμενή    και θα μπορεί ο ίδιος ο ΤΟΕΒ με μια απλή ενέργεια  να τα συνδέσει με τα αντλητικά της δεξαμενής .
Ας ενεργοποιηθεί επιτέλους κάθε αρμόδιος για να δοθεί τέλος σε ένα τέτοιο έργο που προτάθηκε πριν 27 χρόνια, εγκρίθηκε η αναγκαιότητά του και η συμβολή του στην οικονομία των αγροτών, με επάρκεια και φθηνότερο νερό, και ενώ σε 10 μήνες  είχε φτάσει στο στάδιο της δημοπράτησης  πέρασαν 27 χρόνια, έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.
Δεν θα ενημερωθούν τελικά οι πολίτες γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Τα χρήματα τον απαλλοτριώσεων και οι μέχρι σήμερα δαπάνες του έργου δεν θα μάθουμε πως θα δικαιολογηθούν;
Περιμένουμε από την αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας, τους  περιφερειακούς συμβούλους , τον αρμόδιο  αντιδήμαρχο, σε εύλογο χρόνο μια υπεύθυνη ενημέρωση.


                                                                                     ΣΗΤΕΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου