Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Γεννημένος Λούζερ της Ειρήνης Δερμιτζάκη: Παρουσίαση βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Αερόστατο Την Τρίτη 20 Αυγούστου


 Γεννημένος Λούζερ
 της Ειρήνης Δερμιτζάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος

 Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
 Αριθμός σελίδων: 324
 Κωδικός ISBN-10: 6185162539
 Κωδικός ISBN-13: 9786185162535
 Διαστάσεις: 21×14 εκ.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο Γεννημένος Λούζερ της Σητειακιάς Ειρήνης Δερμιτζάκη

 Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Μανούσος, ο αντιήρωας αυτού του βιβλίου, γεννιέται και μεγαλώνει στο Σκορποχώρι, ένα φανταστικό χωριό της Κρήτης. Η αφήγηση παρακολουθεί το κουβάρι της ζωής του να ξετυλίγεται μέσα από καταστάσεις άλλοτε τραγικές κι άλλοτε στα όρια του γκροτέσκ, έτσι που το  μικροκαμωμένο και αδύναμο ανθρωπάκι γίνεται σιγά-σιγά η προσωποποίηση της σκληρότητας κάθε μικρής κοινωνίας που πολλές φορές δείχνει μηδενική ανοχή στη διαφορετικότητα. Μπορεί τελικά κάποιος να ξεφύγει από την ταυτότητα που του έχουν προσδώσει οι άλλοι; Μπορεί ένας λούζερ να νικήσει;

Μέσα από το όμορφο τοπίο της Κρήτης και την έντονη νοσταλγία για την παράδοση και την κουλτούρα του νησιού διαφαίνεται η έντονη αγωνία της συγγραφέως για την τάση κάθε μικρής κοινωνίας να κατασπαράζει το διαφορετικό. Σε ένα μυθιστόρημα τόσο οικείο, βγαλμένο λες από τις ειδήσεις της επικαιρότητας.

 Η Ειρήνη Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Το 2018 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στην Αγγλία. Τα έργα της «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα» (υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και διηγήματα που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα “Η κατάρρευση” από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το 2017 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της “Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα” από την Anima εκδοτική. Το “Γεννημένος Λούζερ” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.




Ο λούζερ βάζει μπρατσάκια και αντηλιακό για την πρώτη επίσημη παρουσίαση στην όμορφη Σητεία.

Ραντεβού στο Aerostato Sitia με τους αγαπημένους Maria Vassilaki, Χάρη Ροδουσάκη και Αθανάσιος Ζαγκότης.

Εκδόσεις Εύμαρος - Evmaroslibro



Την Τρίτη 20 Αυγούστου παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο της Eirini Dermitzaki ! Μην το χάσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου