Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών στην Σητεία!

Πρόγραμμα 2ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών στην Σητεία!
21-22-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 / JULY 21-22-23, 2019
Eκθέσεις (Παραδοσιακό Κόσμημα, Κρητικά Στιβάνια, Κρητική Ενδυμασία , Καλαθοπλεκτική
Παραδοσιακές Συνταγές και Δωρεάν Κέρασμα απο Πολιτιστικούς Συλλόγους της Επαρχίας Σητείας.
3 Χορευτικά Συγκροτήματα απο την Κρήτη και την Υπόλοιπη Ελλάδα
3 Παραδοσιακά Μουσικά Συγκροτήματα με Μελωδίες απο την Κρήτη και τον Πόντο!
Σας περιμένουμε για 3 μοναδικές βραδιές παράδοσης!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΙ Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Τ’ΑΛΛΑΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Χ.Ο.Ε)
Ο Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής (Χ.Ο.Ε.) αποτελεί, σύμφωνα με το καταστατικό του, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με καθαρά ερασιτεχνικό χαρακτήρα και οι μόνοι πόροι του είναι οι συνδρομές των μελών του και οι προσφορές φίλων και άλλων οργανισμών.
Ο Χ.Ο.Ε. ή το χορευτικό «Ειρήνη» (όπως είναι ευρέως γνωστό), ξεκίνησε τα πρώτα του δειλά βήματα το 1980 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όταν κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να φέρουν τα παιδιά τους πιο κοντά στην ελληνική παράδοση. Με τη φιλότιμη προσπάθεια των ιδρυτών του και την ευγενική προσφορά κάποιων ανθρώπων, με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο των παραδοσιακών χορών, το χορευτικό «Ειρήνη» μπόρεσε να «ορθοποδήσει» και να παρουσιάσει σιγά-σιγά τα πρώτα δείγματα της δουλειάς των ανθρώπων του σε εκδηλώσεις τοπικής εμβέλειας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Χ.Ο.Ε)
Με το πέρασμα των χρόνων, το χορευτικό πλαισιώνεται από όλο και περισσότερα μέλη. Σήμερα, τριακόσια και πλέον άτομα κάθε ηλικίας συμμετέχουν στα διάφορα τμήματά του. Στον Χ.Ο.Ε., λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, για ενήλικες και παιδιά. Διδάσκονται χοροί, από όλη την ορεινή και νησιώτικη Ελλάδα, αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες, όπως χοροί της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας, του Πόντου, κ.ά. Λειτουργεί, επίσης, και τμήμα παραδοσιακής χορωδίας.
Κατά την πολύχρονη πορεία του, το χορευτικό έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με πολλές διακρίσεις, σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μονεμβασιά κ.ά.), αλλά και στο εξωτερικό (Καστέλ Ουέλφο-Μπολώνια, Μπορντώ-Γαλλία, Muldorf Γερμανία) ταξιδεύοντας τους χορούς της πατρίδας μας εντός και εκτός των συνόρων της. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΕΖΥΡΑΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΖΥΡΑΚΗ
Η Σχολή Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 με σκοπό την μελέτη και μετάδοση των παραδοσιακών χορών της Κρήτης, με ιδιαίτερη έμφαση στους χορούς Ανατολικής Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας στην νέα γενιά. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος χορευτικών παραστάσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Κρήτης συμπεριλαμβανομένων αρκετών φεστιβάλ στο Θέατρο της Δώρας Στράτου αλλά και στην Κάρπαθο ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί και με αρκετούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΕΖΥΡΑΚΗ
Από το 2015 έως σήμερα είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO. Μαζί με έναν μεγάλο αριθμό χορευτών θα συμμετάσχει και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ παρουσιάζοντάς μας χορούς από την Κρήτη ενώ παράλληλα θα διοργανώσει την Χορευτική Αλυσίδα του Σητειακού Πηδηχτού που θα λάβει χώρα στις 23/07 και ώρα 20:30 κατά μήκος της παραλιακής Σητείας όπου θα καταλήξει στο άγαλμα του Β.Κορνάρου.
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ - ΤΟΛΗ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την πλευρά του πατέρα της από την Πρέβεζα και από τη μητέρα της από την Κίσσαμο. Η αγάπη της στο παραδοσιακό τραγούδι εκδηλώθηκε από την παιδική ακόμα ηλικία, καθώς τα περισσότερα μέλη της οικογένειας τραγουδούσαν κι έτσι θεωρούσε πάντα φυσικό επακόλουθο το να συμμετέχει τραγουδώντας στα οικογενειακά γλέντια και στις παρέες. Μεγαλώνοντας, τη συγκινούσε όλο και περισσότερο η δημοτική μουσική. Τη γνώρισε κυρίως μέσω της ενασχόλησής της με τον παραδοσιακό ελληνικό χορό. Στην προσπάθεια να την κατανοήσει και να την αποδώσει καλύτερα, παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και βυζαντινής μουσικής από τον κύριο Χρόνη Αηδονίδη και τη μαθήτριά του Νεκταρία Καρατζή. Ωστόσο, η κρητική μουσική παραμένει πάντα η μεγάλη της αγάπη.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ- ΤΟΛΗ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΓΟΥΡΟΥ
Την 1η μέρα του Φεστιβάλ μας θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΓΟΥΡΟ, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια που αξίζει κανείς να γνωρίσει μέσα απο τις μελωδίες του Ερωτόκριτου & Ανατολικής Κρήτης.
Ο Δημήτρης Σγουρός έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στη διάσωση παλιών τραγουδιών και χορών της Κρήτης. Μια προσπάθεια που έχει βοηθήσει και έχει διδάξει νέους μουσικούς στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν την γνήσια κρητική παράδοση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Είναι ο μουσικός στου οποίου τα χέρια η κρητική λύρα δίδει άλλη διάσταση στην έμπνευση ακολουθώντας δύσκολα μουσικά μονοπάτια τα οποία με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τα εναρμονίζει με τους άγραφους κανόνες της κρητικής παραδοσιακής μελοποιίας. Ορμώμενος από την Κριτσά, το χωριό όπου ζει και μεγάλωσε, μετουσίωσε τα πλούσια παιδικά ακούσματα της περιοχής του σ ένα προσωπικό ύφος που πετυχαίνει να συνδυάζει το χθες με το σήμερα.Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής μουσικής ο Δημήτρης Σγουρός, δάσκαλος στο επάγγελμα αλλά και …δάσκαλος στην κρητική μουσική.
Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στις μουσικές καταγραφές του Βλαστού που αφορούσαν την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης, ο Δημήτρης Σγουρός κατάφερε να εντοπίσει 200 περίπου παραδοσιακά τραγούδια, χορευτικά και μη, από τα οποία, μετά από 4 χρόνια μελέτης, επέλεξε 48, για να παιχτούν και να ηχογραφηθούν, ώστε να μπορεί να τα προσεγγίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 20:30
ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ
ΚΟΥΠΟΝΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: 5 ΕΥΡΩ.




ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΩ ΣΕ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ¨Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨
Ο Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου η Στέγη της Αγάπης
ιδρύθηκε το 1994 από τη δίψα και το μεράκι μερικών ανθρώπων αρχικά για την ανάπτυξη πνεύματος αλληλοβοήθειας και τη δημιουργική συνεισφορά στην κοινωνική πρόοδο των κατοίκων του χωριού και στη συνέχεια τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης του χωριού και την τόνωση της πνευματικής και πολιτιστικής κίνησης της περιοχής .
Από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσης του συλλόγου διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία διατηρώντας θυρίδα αίματος στο νοσοκομείο της Κατερίνης για όποιον και όποτε χρειαστεί αίμα και κάθε χρόνο συμμετέχει στην πανελλήνια λαμπαδηδρομία αίματος. Ξεχωριστή θέση στις δράσεις του Συλλόγου είναι το φιλανθρωπικό έργο με πακέτα στήριξης όλο το έτος (τρόφιμα-ρουχισμό- πετρέλαιο- χρήματα) σε ανθρώπους που χρήζουν άμεση βοήθεια .

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨
Λειτουργούν τέσσερα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών (δυο παιδικά , ένα εφηβικό και ένα ενηλίκων) με χοροδιδάσκαλο την κ. Καρτσαμπά Καλλιόπη και τέσσερα τμήματα εκμάθησης ποντιακών και κρητικών χορών (δύο παιδικά – ένα εφηβικό και ένα ενηλίκων) με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σαββίδη Ιωάννη που είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου, πραγματοποιώντας πολλές εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή της ιστορίας του τόπου γενικά και του ποντιακού ειδικότερα ( προβολή του τόπου στα τηλεοπτικά κανάλια ΤV 100 , Dion tv και στο 4 Ε) ενώ συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και διεθνή φεστιβάλ . Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει Φεστιβάλ πολιτισμού και παράδοσης τα γνωστά Πύδνεια με μουσικοχορευτικές παραστάσεις και συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου.
Είναι μέλος της Πανποντιακής Ομοσπονδίας και της Παμακεδονικής και παίρνει μέρος κάθε χρόνο στα φεστιβάλ των αντίστοιχων Συλλόγων (ενηλίκων και παιδικό). Επίσης λειτουργούν τμήματα εκμάθησης ζωγραφικής και μουσικών οργάνων (λύρας- νταούλι ) .Η ιματιοθήκη του Συλλόγου περιλαμβάνει Ποντιακές , Θρακιώτικες , Μακεδονίτικες Κρητικές και Νησιώτικες φορεσιές.Απαριθμεί περισσότερα από 400 μέλη και κάθε χρόνο αυξάνουμε το δυναμικό μας με την εγγραφή νέων μελών.
Συμμετέχει η Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελίας Βεζυράκη
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ
Την 2η μέρα του Φεστιβάλ ,μαζί μας ο καλλιτέχνης που τιμά την Κρήτη και την Παράδοσή της μέσα απο το βιολί του, τις ξεχωριστές μελωδίες του & όχι μόνο! Ο λόγος για τον ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ και το συγκρότημά του.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΤΣΑΚΗ
Ο Αντώνης Μαρτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου του 1979. Ένα τέταρτο μετά την γέννησή του ήρθε στον κόσμο και ο δίδυμος αδερφός του, Γιάννης. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε τα πρώτα του ζάλα στους Κρητικούς χορούς στον Σύλλογο Κρητών Πειραιώς «Η Ομόνοια». Πρώτος του χοροδιδάσκαλος ήταν ο Ανδρέας Μαριανάκης. Σε ηλικία εννέα ετών το 1988, ο Αντώνης έρχεται σε επαφή με το βιολί. Το όργανο αυτό μπήκε βαθιά στην καρδιά του και με πρώτο δάσκαλο τον Κωστή Παχάκη ξεκίνησε δειλά – δειλά να παίζει τους πρώτους του σκοπούς. Κάθε καλοκαίρι η οικογένεια Μαρτσάκη επισκέπτονταν τα Χανιά και ο Αντώνης παρακολουθούσε μαθήματα δίπλα στον μεγάλο βιολάτορα, Μιχάλη Κουνέλη.
Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση έγινε στα Καλεργιανά Κισσάμου όπου έπαιξε δύο σκοπούς. Το 1991 σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να παίζει σε εκδηλώσεις, μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη στο λαούτο. Ο κόσμος αγκάλιασε από νωρίς τους αδερφούς Μαρτσάκη και τους στήριξε προτιμώντας τους σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Με τον χορό ο Αντώνης δεν σταμάτησε να έχει επαφή, αρχικά στο σύλλογο Κρητών Κερατσινίου και εν συνέχεια στο Λαογραφικό Όμιλο «Κουρήτες». Την στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε στον λόχο ευζώνων της Προεδρικής φρουράς. Το όργανο που αγαπάει όσο τίποτε στην ζωή του, το βιολί δεν έχει πάψει να το κρατάει στα χέρια του όλα αυτά τα χρόνια με σεβασμό και πίστη σε αυτό που κάνει. Άλλη μια μεγάλη αγάπη του Αντώνη είναι τα Ριζίτικα ή απλά Τραγούδια. Η κ. Δόμνα Σαμίου για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις βρήκε στην φωνή και το λεβέντικο παρουσιαστικό του Αντώνη τον άνθρωπο που αναζητούσε για να τραγουδήσει στους ψηφιακούς δίσκους που εξέδωσε μερικά Ριζίτικα Τραγούδια.
Σε ηλικία είκοσι έξι ετών το 2005 τραγούδησε στο κατάμεστο «Ηρώδειο» αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 20:30
ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ
ΚΟΥΠΟΝΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: 5 ΕΥΡΩ.




ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
ΧΟΡΩΔΙΑ ΩΔΕΙΟΥ ¨ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ¨

Ένα ταξίδι με μουσικές στιγμές και χορδίσματα σε ένα πολυκύμαντο παρελθόν της παραδοσιακής μας μουσικής με αρχή την 1η μουσική σύνθεση του Ερωτόκριτου εώς και την σύγχρονη ερμηνεία του θα μας παρουσιάσει την 3η ημέρα του Φεστιβάλ η χορωδία του ωδείου ¨Φραγκίσκος Λεονταρίτης¨.

Σολίστ στη λύρα και φωνή Σήφης Στειακός Μαντολίνο Θεόφιλος Μπαγορδάκης Λαούτο Ιωσήφ Καναβάκης Ακορντεόν - Πιάνο - Μουσική Διεύθυνση Παντελή Δέσποινα.


ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ ΠΗΔΗΧΤΟΥ
Πάνω απο 100 εθελοντές, χορευτές & μέλη Πολ.Συλλογων αναμένεται να λάβουν μέρος και φέτος στη Χορευτική Αλυσίδα που έγινε θεσμός!!!!

2 χορευτικές ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν απο το Σημείο 1 (Τράπεζα Πειραιώς) και Σημείο 2 (Τελωνείο Σητείας), θα καταλήξουν στο Άγαλμα του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε ένα παραδοσιακό Κρητικό γλέντι, με την συμμετοχή χορευτικών ομάδων, μελών Πολιτιστικών Συλλόγων και εθελοντών !!

Η αλυσίδα θα ξεκινήσει στις 20:30 ακριβώς!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwtWLlxeHvvx9hcPGgHxq2-27wjqnHdXJg5Byrg_Nw8rVFvA/viewform


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΟΣΜΑΝΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΣΜΑΝΗΣ
Την 3η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ μας, θα αγκαλιάσουμε το λιμάνι της Σητείας για άλλη μια φορά με την αλυσίδα του Σητειακού Πηδηχτού, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Το σύνθημα για την έναρξη & τη συνέχεια του παραδοσιακού γλεντιού που θα ακολουθήσει θα δώσει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΣΜΑΝΗΣ, γέννημα θρέμα Στειακός,μόλις 14 ετών!
Η οικονομική κρίση ανάγκασε την οικογένειά του να ξενητευθεί και να ζει μόνιμα στο Λονδίνο, εκείνος όμως πήρε μαζί του όλα όσα από μικρός συνόδευαν την παιδική του ηλικία.... μνήμες, εικόνες, παράδοση και πολιτισμό του τόπου του και φυσικά τη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από τη λύρα.Ο Θεός τον προίκισε μ' ένα μεγάλο ταλέντο,αλλά και με μοναδικό ήθος και αξίες, εφόδια αρκετά για να ξεχωρίσει και να διαπρέψει σε αυτό που τόσο αγαπάει.
Μια ψυχή γεμάτη Κρήτη.....
Ένα παιδί που σκορπίζει τ' αρώματα της όπoυ βρεθεί και μας κάνει υπερήφανους!!
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 19:45
ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 21-22-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Εξω Μουλιαννών , Μαρωνιάς και Χαμεζίου θα βρίσκονται και τις 3 ημέρες στον χώρο Διεξαγωγής του 2ου Φεστιβάλ, Πολιτισμού και Παράδοσης με την παρουσίαση Παραδοσιακών Συνταγών και ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΡΑΣΜΑ για το κοινό με σκοπό την προβολή του Σητειακού Διατροφικού Πολιτισμού !

Σας περιμένουμε όλους να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ξεροτήγανα απο τον Σύλλογο Εξω Μουλιαννών , τις γευστικές νεράτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρωνιάς και πολλούς μεζέδες με ξύγαλο απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαμεζίου!



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ¨ΔΙΚΤΥΝΝΑ¨

Ο Σύλλογός μας δίνει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν από κοντά την Τέχνη της Τερζίδικης Μεθόδου και την Κατασκευή Χειροποίητης Παραδοσιακής Κρητικής Φορεσιάς (Γυναικείας και Αντρικής) , ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν Εκθέματα και Χειροποίητες Δημιουργίες της κ.Βεζυράκη Ευαγγελίας.



ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΒΑΝΙΩΝ - ΠΑΠΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Μαζί μας τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ (21 & 22/07) ο φίλος μας Νίκος Παππουτσάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τα εκθέματά του και θα μας δείξει ολη την διαδικασία κατασκευής Κρητικών Στιβανιών!!



ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ - MINOERA

ΜΙΝΟΕRA - ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
Μαζί μας το Κρητικό Παραδοσιακό Παραδοσιακό Κρητικό Κόσμημα Minoera με τα εκθέματα και τις υπέροχες δημιουργίες του! (Ισχύει για τις ημέρες 21 &22/07)

ΜΙΝΟΕRA -ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
BOUKARAKI - ΚΑΛΑΘΟΠΛΕΚΤΙΚΗ
Με σεβασμό στην παράδοση και μεράκι, το παραδοσιακό εργαστήριο boukaraki αναβιώνει την τέχνη της καλαθοπλεκτικής! Μπουκάλια, νταμιτζάνες, καλάθια και πολλά ακόμα είδη φτιαγμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι θα μπορέσετε να δείτε και να θαυμάσετε στον πάγκο μας. Σας περιμένουμε να δείτε και από κοντά την τέχνη της καλαθοπλεκτικής!

BOUKARAKI
Όλες οι Εκθέσεις μας θα βρίσκονται στο Άλσος Χλουβεράκη τις 2 πρώτες ημέρες του Φεστιβάλ στο Άλσος Χλουβεράκη απο τις 20:00.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Εθελόντριες δράσης του συλλόγου Όραμα Ελπίδας θα παρευρίσκονται και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ Πολιτισμού Παράδοσης και Τεχνών , για ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών...με μόνο 5 λεπτά από τον χρόνο σου!

Δώσε Ελπίδα-Δώσε ζωή!


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ




















Mέρος της Ενίσχυσης και Συμμετοχής Εθελοντών θα διατεθεί για την αγορά αναγκαίου ηλεκτρικού εξοπλισμού του κτιρίου που στεγάζεται το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σητείας!
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, Λιμενικό Ταμείο Σητείας.
Με την υποστήριξη: Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Μουλιανών, ΕρυΘρός Σταυρός , Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας.




Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6976597935 , 6970078788

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου