Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Την Πέμπτη 27/6/19 οι  Κομματικές  Οργανώσεις του Λασιθίου του ΚΚΕ περιόδευσαν με τους υποψήφιους βουλευτές του  Κόμματος στα νοσοκομεία του Λασιθίου.
Έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους  γιατί το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων του Νομού και απαίτησε την λύση τους με τις επερωτήσεις  που έφερνε  στην Βουλή και ειδικότερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης  Συντυχάκης.
 Μακριά από τοπικισμούς  και από  προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τα στελέχη ,τα μέλη ,  οι συνοδοιπόροι του ΚΚΕ ήταν εκείνοι που συμπαραστάθηκαν στους  αγώνες  του Λασιθιώτικου  Λαού  όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε στην περαιτέρω υποβάθμιση των νοσοκομείων .
Οι εργαζόμενοι τους  εξέθεσαν τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τα νοσοκομεία του νομού και που  τα  μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  επιβάρυναν ακόμη περισσότερο.  Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία  αντιμετωπίζουν  καθημερινά την  απελπιστική  κατάσταση των νοσοκομείων από τις ελλείψεις προσωπικού, υλικών, μηχανημάτων, συντήρησης.   Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι  η τριτοκοσμική κατάσταση των υπόγειων τμημάτων του νοσοκομείου Ιεράπετρας  όπου οι διαρροές από τις ρωγμές στις  σωληνώσεις των αποχετεύσεων  που περνάνε από την οροφή αντιμετωπίζονται με κουβάδες. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στα τρία νοσοκομεία αντιμετωπίζονται με συμβασιούχους  που σε λιγότερο από ένα χρόνο θα απολυθούν. Οι γιατροί των τριών νοσοκομείων τρέχουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και ορισμένοι  παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν.  Η εντατικοποίηση της δουλειάς και η εξουθένωση του προσωπικού είναι η κύρια αιτία  του τραγικού περιστατικού με την λάθος βελόνα στο νοσοκομείου Αγ.Νικολάου.
Τα προβλήματα των νοσοκομείων Αγ.Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας αντιμετωπίζουν τις ίδιες ελλείψεις, υπέστησαν την ίδια αναλογικά υποβάθμιση, την ίδια υποχρηματοδότηση.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως και προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στέρησε  τα νοσοκομεία από  τα αναγκαία κονδύλια για την λειτουργία τους , ενώ την ίδια στιγμή  χάρισε στους φαρμακοβιομήχανους  δεκάδες εκατομμύρια  και ενίσχυσε την Νατοϊκή μηχανή που έχει αιματοκυλήσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής με το 2% του ΑΕΠ.
Οι υποψήφιοι βουλευτές  του ΚΚΕ Ελένη Αβδή, Γιώργος Σπηλιαρώτης  Σίμος Συμεωνίδης,  τόνισαν ότι σε αυτές τις εκλογές οι λαϊκοί  άνθρωποι  πρέπει  να τιμωρήσουν  τα κόμματα  που υποβάθμισαν την Δημόσια Υγεία και  αύξησαν το πεδίο κερδοφορίας των  επιχειρηματικών ομίλων Υγείας  , να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που υπερασπίζονται την ίδια πολιτική και περιμένουν να γίνουν ουρά στην επόμενη κυβέρνηση.
 Κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους ασθενείς , τους ασφαλισμένους να ενισχύσουν το ΚΚΕ  για να δυναμώσουν την δική τους δύναμη ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα , για να μπορεί το ΚΚΕ πιο δυνατό να αποκαλύπτει, να εμποδίζει, να ανακόπτει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να διεκδικεί καλύτερη Υγεία για τον λαό  . Κυρίως  όμως για να μεγαλώσει το λαϊκό ρεύμα, που μπορεί με τους αγώνες του να  έχει κατακτήσεις σήμερα αλλά μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το αύριο για μια κοινωνία όπου το κέρδος των  λίγων δεν θα εξαθλιώνει την ζωή των πολλών και όπου η υγεία θα είναι  μόνο δημόσια και δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου