Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Σητεία: Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών LED



Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Μαίου 2019  η σύμβαση που αφορά την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο Δήμο Σητείας. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Θεόδωρου Πατεράκη, του Προέδρου της αναδόχου εταιρίας Γιάννη Δαστερίδη, παρουσία του εκπροσώπου του ΚΑΠΕ Αριστοτέλη Βαλασκάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σητείας Λεωνίδα Τερζή, αλλά και του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη μέσω skype.
Ό Δήμαρχος Σητείας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι είναι  ένα σημαντικό εργαλείο για την αυτοδιοίκηση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο χρηματοδοτεί δραστηριότητες των Δήμων, κάτι που είναι σημαντικό δεδομένων των δημοσιονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο Δήμος Σητείας συνεισφέρει και μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα κατά 1.400 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Επίσης έχουμε και οικονομικό όφελος που αντανακλά στην ουσία τη δυνατότητα που δίδεται στο Δήμο να κάνει μείωση των δημοτικών φόρων που αφορούν τον φωτισμό ή άλλων παροχών προς τους πολίτες. Κι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ’ όλους αυτούς που μέχρι και την τελευταία στιγμή αντιδρούσαν στην υπογραφή της σύμβασης.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι από τη μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού θα έχουμε τη δυνατότητα και το δάνειο να αποπληρώνουμε και να έχουμε κι ένα μίνιμουμ οικονομικό όφελος -καθαρό ποσό στα ταμεία του Δήμου – 80.000 το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 120.000, αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοση που θα έχει το έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου