Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ & ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΗΤΕΙΑ ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ & ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΣΗΤΕΙΑ ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»


Ø  Ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε:
ΣΗΤΕΙΑ, μια πανέμορφη, γραφική πόλη στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε, ο Μίλτος, η Αθανασία (Νάνσυ), ο Γιάννης, ο Ηλίας, η Σουζάνα, ο Γιάννης, η Ευτυχία (Έφη). Μια ομάδα νέων ανθρώπων, στην παραγωγική γενιά των ΄΄τριάντα΄΄πουμας ενώνει η αγάπη αλλά παράλληλα και ο προβληματισμός για το μέλλοντης πόλης μας.
Κοινός παράγοντας και ΄΄πιστεύω΄΄ μας είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΔΟΥΛΕΙΑ, η ΠΡΟΣΦΟΡΑ, γι’ αυτό και όλοι είμαστε ήδη μέλη σε συλλογικότητες, σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, σε αθλητικά σωματεία και έχουμε συμμετάσχει σε ποικίλεςεθελοντικές δράσεις. Το ενδιαφέρον για την πόλη, η ανάγκη έκφρασης της άποψής μας και το ΟΡΑΜΑ που έχουμε για τη Σητεία ήταν οι κινητήριες δυνάμεις που μας ώθησαν να ασχοληθούμε, όλοι για πρώτη φορά,με τα κοινάκαι να λάβει μέρος η ομάδα μας στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Κοινότητα Σητείας.
ΣανΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διαπιστώσεις και να περάσουμε στην ΠΡΑΞΗ! Να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και με συνεργασία να καταφέρουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν. Μόνο αν πιστέψουμε σε κάτι όλοι μαζί και υπερνικήσουμε τις διαφωνίες μας μπορούμε να παράξουμε έργο. Έχουμε την ΟΡΕΞΗ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ να δουλέψουμε για τον τόπο που αγαπάμε, να προσφέρουμε σε αυτόν, γιατί έτσι θα χτίσουμε τη Σητεία, την πόλη που οι ίδιοι και τα παιδιά μας θα απολαμβάνουμε.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Ø Σητεία, πόλη όμορφη και καθαρή
Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να κερδίσουμε το στοίχημα,να διατηρήσουμε τη φιλόξενη πόλη μας καθαρή και ακόμα πιο όμορφη την οποία θα χαίρονται οι κάτοικοί της και οι επισκέπτες της. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το διαθέσιμο προσωπικότης, το οποίο θα αποτελεί σύμμαχό μας. Γι’ αυτό ενισχύουμε την αποτελεσματικότητά του με όλα τα μέσα και φροντίζουμε για την ασφάλειά του.
Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη με σωστή ενημέρωση και σκληρή δουλειά, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και συναίνεση στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας.
Σκοπός είναι η καλή συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια κλπ.) και τις Συλλογικότητες, ώστε να διατηρούμε τις γειτονιές μας ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. 


Ø Σητεία, η πόλη με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά
Ζούμε σε μια πόλη η οποία έχει να παρουσιάσει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος είναι να την αναδείξουμε με ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ώστε να μάθει, ο ντόπιος, αλλά και ο επισκέπτης το μεγάλο αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας που μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο για την ανάδειξη και την προβολή της Σητείας.
Η πόλη του Κορνάρου, είναι γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους πρέπει στοχευμένα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ», μια ιδέα εμπνευσμένη από το αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου σε συνδυασμό με τα γραφικά σοκάκια - σκαλοπάτια της πόλης μας (πρόσφατα ονοματοδοτήθηκαν με τους κεντρικούς ήρωες του ΄΄Ερωτόκριτου΄΄), πετυχαίνοντας έτσι την ανάδειξη της κρυμμένης ομορφιάς της Σητείας, κάνοντάς την ακόμη πιο γνωστή αλλά και φιλική προς τον επισκέπτη.
Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης, συνδέοντάς την με την ιστορία, τον πολιτισμό της, με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, μέλι), αξιοποιώντας ακόμη περισσότερο το ΓΕΩΠΑΡΚΟ, πάντα στα πλαίσια της αρμονικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Ξενοδόχοι, Ιδιοκτήτες καταλυμάτων, συνεταιρισμοί, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων).



Ø Σητεία, πόλη ζωντανή, φιλική προς τα παιδιά και τους μεγάλους
Τα παιδιά αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της κοινωνίας μας γι’ αυτό και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό.Στόχος είναι να φροντίσουμε με όλα τα δυνατά μέσα τις παιδικές χαρές, αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες και αξιοποιώντας πιθανούς άλλους χώρους που προσφέρονται για παιδότοπους (Άλσος Χλουβεράκη, θεατράκι στις Ξεροκαμάρες κλπ.).
Σκοπός μας είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με συλλόγους γονέων, συλλογικότητες, άλλες τοπικές Κοινότητες, με όλους τους ενεργούς πολίτες και η δημιουργίαενός δικτύου συνεργασίας με όλους για να πετύχουμετο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε διάφορες  δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα, Καρναβάλι, Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Κορνάρεια κλπ.). Στηρίζουμε το Παιδικό φεστιβάλ, το Μεσογειακό φεστιβάλ, προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε και να τα ενισχύσουμε, όπως και κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία.
Κρίνουμε απαραίτητη τη διοργάνωση ημερίδων, με συμμετοχή ψυχολόγων και εκπαιδευτικών, που έχουν ως σκοπό τη σωστή ενημέρωση των γονέων για το ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και με άλλα θέματα που απασχολούν σήμερα τους γονείς. Μια από τις προτεραιότητές μας είναι να στηρίξουμε τα σχολεία της πόλης μας (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), να προσπαθήσουμε για τη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών,να οργανώσουμε ενημερωτικές επισκέψεις με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας από τους αρμόδιους.Θα αναπτύξουμε δραστηριότητες σε συνεργασία με το σύλλογο φοιτητών του Πανεπιστημιακού πλέον Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της πόλης μας.
Στοχεύουμε στη συνεργασία με όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης μαςμε σκοπό να βοηθήσουμε το έργο τους, να οργανώσουμε δραστηριότητες που θα ωθήσουν τον κόσμο της πόλης στον μαζικό αθλητισμό και θα προσελκύσουν τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή και να προσφέρουμε τα μέγιστα δυνατά στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών. Μεγάλο στοίχημα είναι να αναπτύξουμε το Ναυταθλητισμό (Κολύμβηση, S.U.P. Όρθια Σανιδοκωπηλασία, WindSurfing,Ιστιοπλοΐα) καθώς ζούμε σε μια παραθαλάσσια πόλη που ενδείκνυται η συγκεκριμένη μορφή αθλητισμού. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι την όμορφη παραλία μας μπορούμε να διοργανώσουμε δράσεις όπως: ΄΄Ημερίδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης΄΄, για να μάθουν τα παιδιάνα σέβονται τη θάλασσακαι να προστατεύονται από αυτήν, Αθλητική Ημερίδα Ψυχικής και Σωματικής Υγείας(yoga, pilatesκλπ.).
Επιδίωξή μας είναι η κινητοποίηση όλων των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων να ΔΡΑΣΟΥΝ, να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ και να ΧΑΡΟΥΝ τις ομορφιές της πόλης μας.




Ø Σητεία, ο υγιής εθελοντισμός στάση ζωής
Στηρίζουμε τον εθελοντισμό σε όλες του τις μορφές και πιστεύουμε πως στόχος του εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μιας κοινωνίας. Στη Σητεία η έννοια του εθελοντισμού είναι αρκετά διαδεδομένη και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις εθελοντικές δράσεις και ομάδες (ΕΔΕΑΚ, Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Φίλων Μουσικής κλπ.)  που δραστηριοποιούνται στη Σητεία, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αρωγοί στο έργο τους και να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργώντας μια καλύτερη κοινωνία.

Ø Σητεία, συμβάλουμε στη διαδικασία αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα
Θεωρούμε τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Σητείας ένα ζωτικό χώρο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η σωστή διαχείρισή του αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ντόπιων, αναδεικνύει και ανεβάζει την αξία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και βέβαια αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Αυτή τη στιγμή είναι στην τελική φάση μελέτης το MASTERPLANγια τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Σητείας (θα βγει σε δημόσια διαβούλευση και θα πάρει την τελική έγκριση προσεχώς) σύμφωνα με το οποίο θα δοθεί δυνατότητα νόμιμης χωροθέτησης όλων των δραστηριοτήτων και θα πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή. Θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στη διαβούλευση αυτή, να συνεργαστούμε με το Λιμενικό Ταμείο Σητείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό την ευκαιρία που μας δίνεται με το MASTERPLANώστε να είναι η χερσαία ζώνη πόλος έλξης για τον ντόπιο, τον επενδυτή, τον τουρίστα.
Τέλος θέλουμε να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε στην αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του χώρου ΄΄στις πάπιες΄΄ και του ρωμαϊκού τοίχους, περιοχή όπου ενδείκνυται για περίπατο και λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις όπως το Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας καιθα προτείνουμε την υλοποίηση και άλλων δραστηριοτήτων όπως θερινό σινεμά κλπ. 

Ø Η ομάδα μας:
1)     ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - Φοιτητής μηχανολογίας
2)      ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - Εκπαιδευτικός
3)      ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Αστυνομικός
4)      ΚΑΤΕΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ – Ιδιωτικός Υπάλληλος
5)      ΚΟΖΥΡΑΚΗ ΣΟΥΣΑΝΑ (ΣΟΥΖΑΝΑ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Αστυνομικός
6)      ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Ιδιωτικός Υπάλληλος
7)      ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου