Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Την 11η θέση ανάμεσα σε 111 σχολεία από 26 χώρες της Ευρώπης και της Ν. Μεσογείου και τη 2η θέση στην Ελλάδα έλαβε το Γυμνάσιο του Χανδρά στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων.



Την 11η θέση ανάμεσα σε 111 σχολεία από 26 χώρες της Ευρώπης και της Ν. Μεσογείου και τη 2η θέση στην Ελλάδα έλαβε το Γυμνάσιο του Χανδρά στην Ολυμπιάδα Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων.
Από το 1987, η Ανοικτή Μερική Συμφωνία για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών (EUR-OPA) αποτελεί την πλατφόρμα συνεργασίας, στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταξύ 26 χωρών της Ευρώπης και της Νότιας Μεσογείου. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε συνεργασία με την Κυπριακή Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν διεξοδικά στην Αγγλική Γλώσσα από την πλατφόρμα για θέματα Φυσικών Κινδύνων (Σεισμοί, Ηφαίστεια. Κατολισθήσεις Χιονοστιβάδες, Τσουνάμι, Τυφώνες, Ξηρασία, Πλημμύρες κτλ) και Τεχνολογικών κινδύνων (Αστοχία φράγματος,  Ραδιολογικά / Χημικά ατυχήματα). Έγραψαν ένα κείμενο στην Αγγλική Γλώσσα για τους κινδύνους στην περιοχή του οροπεδίου του Χανδρά το οποίο συνόδευσαν με φωτογραφίες από τις πρόσφατες καταστροφές και το οποίο πήρε 10/10 στην αξιολόγηση.
Στις 16/4/2019 ώρα 9:00 GMT συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό OLYMPIAD 2019 που διεξήχθη on-line στην Αγγλική Γλώσσα ταυτόχρονα και στα 26 κράτη, όπου και κατέκτησαν την 11η θέση στο διαγωνισμό κάνοντας μόνο τρία λάθη, κατέκτησαν επίσης την 9η θέση όταν προσμετρήθηκε και η έκθεση που πήρε 10/10 ενώ ήμασταν το 2ο σχολείο στην Ελλάδα (μετά το Αμερικάνικο Κολλέγιο PIERCE της Θεσσαλονίκης).
Μία από τις δράσεις που συνόδευσαν τη συμμετοχή μας ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα Πολιτικής προστασίας στο χώρο του σχολείου μας. 
Στόχος του Διαγωνισμού είναι η Προώθηση μίας κουλτούρας ασφάλειας στους ανθρώπους της νέας γενιάς, η Συνειδητοποίηση των επιπλοκών των ενεργειών τους και του τρόπου σκέψης τους και η Αντικατάσταση του φόβου με μία κουλτούρα προετοιμασίας. Στο σκεπτικό αυτό εντάξαμε το συγκεκριμένο Διαγωνισμό στη διδασκαλία των μαθημάτων (Φυσική,  Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Αγγλικά) με σκοπό να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες που μπορούν να δράσουν για την περιοχή και την χώρα τους.

Η Ομάδα: “The Hazardous Kids”

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί   Χρηστάκη Αγγελική  Αγγλικής Γλώσσας
Παπαδάκη Μαρία Γεωλόγος
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου