Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου



Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου από 6-10 Μαρτίου, φιλοξενούμενος για άλλη μία φορά  στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης..
Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή μας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Γ. Κακουράκης και το μέλος του Συλλόγου Επιχειρηματιών & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου,  κα. Ελένη Χατζηδάκη.
Παρευρέθηκαν από Ελληνικής πλευράς η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά, πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου, ξενοδόχοι, δημοσιογράφοι κ.α.

Ο χώρος της έκθεσης κατακλύστηκε από τουριστικούς πράκτορες και χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας, της οποίας η παρουσία ήταν δυναμική.


Έγιναν επαφές με τους υπεύθυνους του τουριστικού γραφείου blue style από τη Τσεχία, και του γραφείου sunweb από την Ολλανδία, με το γενικό διευθυντή του Ομίλου Μουζενίδη, με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Ellinair  με τον οποίο συζητήθηκε η δυνατότητα δρομολόγησης πτήσεων εσωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Σητείας και με άλλους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη περιοχή και τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας.
Στην έκθεση συμμετείχε με δικό του περίπτερο το παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων, στο οποίο συμμετείχαν και προβλήθηκαν 27 γεωπάρκα από την Ελλάδα τη Κύπρο και την Ευρώπη,  μεταξύ αυτών και το γεωπάρκο της Σητείας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από την υπάλληλο του Δήμου κα. Ελευθερία Κουμεντάκη.
Έγιναν συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους άλλων Γεωπάρκων και αποκτήθηκε σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και προβολής τους.
Λόγω της ανόδου των ανταγωνιστικών αγορών (Τουρκία, Αίγυπτος, Μαρόκο κ.λ.π.), οι κρατήσεις από Γερμανία  για τη Κρήτη και για την περιοχή της Σητείας, προβλέπεται ότι θα  σημειώσουν μείωση σε σχέση με πέρυσι που εκτιμάτε ότι θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου