Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΟ(2) ΘΑΛΑΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ(Ο.Α.Σ.)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΟ(2) ΘΑΛΑΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ(Ο.Α.Σ.)

Λίγους μήνες πριν, ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του Ο.Α.Σ. κος Πατεράκης επικοινώνησε μαζί μου εκφράζοντας την επιθυμία να ανακαινίσει ο ΟΑΣ θαλάμους του Νοσοκομείου μας. Με χαρά αποδεχτήκαμε την προσφορά αυτή όπως κάνουμε με πλήθος άλλων προσφορών που δεχόμαστε από τους συμπολίτες μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε νέα επικοινωνία ζητώντας μου να αποστείλω στον ΟΑΣ έγγραφο που να αιτούμαι ως Αν. Διοικητής την ανακαίνιση(συντήρηση) 2 θαλάμων καθώς τόσους θα μπορούσε , από ότι μου είπε ο κος Πατεράκης, να υποστηρίξει οικονομικά ο ΟΑΣ. Το αίτημα μου, μου εξήγησε ότι ήταν απαραίτητο για να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ. του ΟΑΣ ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση. Έσπευσα να συγγράψω και να στείλω το αίτημα καλόπιστα και αντιλαμβανόμενος τη σημασία που έχει κάθε χορηγία προς το Νοσοκομείο μας.

Το Νοσοκομείο Σητείας αποτελεί μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες. Τα τελευταία 3 χρόνια, έχει τύχει κρατικής χρηματοδότησης κοντά στα 5 εκ . ευρώ για λειτουργικές δαπάνες-συντηρήσεις-αγορά εξοπλισμού, περίπου 2,5 εκ. ευρώ για αποζημίωση εφημεριών-υπερωριών, 1,5 εκ. ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και έχουν γίνει 57 προσλήψεις προσωπικού.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας προς αυτό, κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως από την κινητοποίηση εθελοντών και τις χορηγίες που δέχεται είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου.

Προς τιμήν τους , οι τοπικοί πολιτικοί φορείς έχουν αφήσει εκτός πλαισίου αντιπαράθεσης το Νοσοκομείο Σητείας αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητά του για έναν ακριτικό τόπο σαν το δικό μας. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο μας ασφαλώς και χρήζει περαιτέρω βελτίωσης.

Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, κράτος- φορείς και απλοί πολίτες τους οποίους, από τη θέση του Αν. Διοικητή, θέλω να ευχαριστήσω θερμά που προσφέρουν από το υστέρημά τους και συγκεντρώνουν χρήματα για το Νοσοκομείο σε στιγμές χαράς ή λύπης χωρίς να σκέφτονται ότι καλύπτουν αδυναμίες της κεντρικής κυβέρνησης αλλά λειτουργώντας με το ανθρώπινο ένστικτο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Μιχελάκης Μανώλης
Αν. Διοικητής Νοσοκομείου Σητείας




Σχετικό άρθρο:

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας αποφασίστηκε η συντήρηση δύο θαλάμων του Χειρουργικού Τομέα του Γ.Ν. Σητείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου