Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το Παλαικαστριανό Καρναβάλι φόρεσε τα γιορτινά του για τα 10 Χρόνια Παλαικαστριανού Καρναβαλιού



Το 10ο Παλαικαστριανό Καρναβάλι.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 το Παλαίκαστρο φόρεσε τα γιορτινά αφού με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παλαίκαστρο η 10η Καρναβαλική Παρέλαση!!!  Η Προσπάθεια του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Παλαικάστρου «ΙΤΑΝΟΣ» ως Διοργανωτής του Παλαικαστριανού Καρναβαλιού αλλά και οι προσπάθειες των Ομάδων επέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα στους Παλαικαστριανούς αλλά και στους επισκέπτες του τόπου .

Στις 4:00 το απόγευμα η Κεντρική Πλατεία του χωριού πλημύρισε από κόσμο, μικρούς και μεγάλους.  Οι  Παρουσιάστριες του φετινού Καρναβαλιού η « Κική» και η «Κοκό»  μας μετέφεραν σε ένα διαφορετικό σκηνικό με εντυπωσιακές φορεσιές εποχής. Η Έναρξή του φετινού Παλαικαστριανού Καρναβαλιού ήταν κάτι το μοναδικό μιας και οι οργανωτές την επιμελήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια. Ένα ξεχωριστό Party γιορτάζοντας τα 10 Χρόνια Παλαικαστριανού Καρναβαλιού με χορό,  μπρίο αλλά και  φαντασία. Μια ξεχωριστή ομάδα  κοριτσιών που πλαισίωσε την έναρξη δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από επαγγελματίες χορευτές.  Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος πληθωρικός και μοναδικός για τα δεδομένα της Κρήτης μιας και ο Καλλιτέχνης που τον δημιούργησε (Σήφης Ψυκαράκης)  έδωσε τον Καλύτερο του εαυτό. Ακλούθησαν θέματα από σχολεία και Ενήλικες Καρναβαλιστές, θέματα με φαντασία, ευρηματικότητα και πάνω απ΄ όλα θέματα με Μηνύματα.  Το σημαντικότερο όμως που κάνει το Παλαίκαστρο να διαφέρει από τα υπόλοιπα Καρναβάλια του Τόπου είναι η θεατρικότητα που παρουσιάζονται τα θέματα έχοντας αρχή μέση και τέλος χωρίς να κουράζει τους θεατές.

Το Κλείσιμο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Παλαικάστρου έκανε ο Μάνος Κακουράκής με Live Τραγούδι. Οργανωτής όλης αυτής της προσπάθειας ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου «ΙΤΑΝΟΣ».














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου