Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Δημητροπουλάκης Πέτρος: Η υστέρηση των υποδομών και η διαρκής αποποίηση ευθύνων της Δημοτικής αρχής


Η υστέρηση των υποδομών και η διαρκής αποποίηση ευθύνων της Δημοτικής αρχής
Στις 29 Αυγούστου 2006 οι δημότες της Σητείας , περιχαρείς,  διάβαζαν το παρακάτω νέο :
«… Ένα ακόμη έργο που θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης για την περιοχή του Νομού Λασιθίου και ειδικότερα της Σητείας μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης. Πρόκειται για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ζου του Δήμου Σητείας προϋπολογισμού 5.593.000 € με Φ.Π.Α., η οποία δημοπρατήθηκε στις 28 Αυγούστου 2006 με προσωρινό μειοδότη την εταιρία Ρόμβος Α.Ε. Η δημοπρασία για την κατασκευή του έργου διενεργήθηκε στα Γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αναμένεται εντός διμήνου, μετά τις σχετικές εγκρίσεις (Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΜΟΠΑΔΙΣ, Διαχειριστικής Αρχής Υπουργείου) η υπογραφή της Σύμβασης για τις εργασίες κατασκευής του έργου …. »

Έστω τώρα ότι την επόμενη μέρα, της παραπάνω είδησης στις 29 Αυγούστου 2006, κάποιος έπεφτε σε κώμα, ξυπνούσε δεκατρία χρόνια μετά, σήμερα 25 Φλεβάρη 2019 και  παίρνοντας εξιτήριο περνούσε από την περιοχή της «λιμνοδεξαμενής». Αντικρύζοντας τώρα τον «κρατήρα»  θα υπέθετε ότι ήταν σε καταστολή μόνο μερκούς μήνες ή ότι , ότι με το πέρασμα 13 χρόνων, το έργο κατασκευάστηκε, αξιοποιήθηκε, και τώρα βέβαια  χρειαζεται συντήρηση ή έκλεισε τον κύκλο του και παρέμειναν μόνο τα ερείπια για αποκατάσταση!
 «…και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου» όπως έλεγε ο Ζαμπέτας.
Το  «λιμνάζον» έργο της λιμνοδεξαμενής είναι μια απτή απόδειξη από τις  πολλές για την κοροϊδία, την αναποτελεσματικότητα, των ανεφάρμοστων υποσχέσεων και αποφάσεων που αρχών και υπηρεσιών όσον αφορά τις υποδομές στην περιοχή μας.
Πως αντιδρούμε όμως ως Δήμος και ως δημότες? Ξυπνάμε πότε - πότε στιγμιαία αλλα «την ξαναπέφτουμε", κατά κανόνα δεν είμαστε σε διαρκή σε επαγρύπνηση όπως θάπρεπε.
Φτάνει πιά η μόνιμη επίκληση, της τετριμμένης δικαιολογίας : «το τάδε έργο είναι  ευθύνη της περιφέρειας, του τάδε υπουργείου και άλλων». Η κινητοποίηση, η επίμονη και διαρκής διεκδίκηση είναι υπόθεση, πρωταρχικό καθήκον και ευθύνη των τοπικών αρχόντων, κυρίως γι’ αυτό εκλέγονται.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, των επικείμενων Δημοτικών εκλογών είναι στο χέρι μας  να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα, όχι με  ευχολόγια αλλά  με ανάληψη ευθυνών, αναδατάξη-συσπειρώση δυνάμεων, σχεδιασμό, επαγρύπνηση και δράσεις διεκδίκησης.
25/2/2019
 Δημητροπουλάκης Πέτρος, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου