Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» χτυπάει και την Σητεία.




Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» χτυπά τη χώρα από την Παρασκευή, ρίχνοντας κατά πολύ τον υδράργυρο, φέρνοντας βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους με ριπές που έφτασαν τα 140 χμ/ώρα. Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες εντείνονται σημαντικά επηρεάζοντας ιδιαίτερα την Κρήτη.

Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που τυχόν θα προκύψουν.

Συνεργεία της πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το πρωί .

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην μετακινούνται στους δρόμους χωρίς σοβαρό λόγο.




Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενών που επικρατούν στο Δήμο μας ενημερώνουμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους και να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας πολιτικής προστασίας.

Επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να περνούν από δρόμους οι οποίοι είναι πλησίον υδατορεμάτων (ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΑΝΔΡΟΜΥΛΟΣ και τα παρακείμενα ρέματα ) και κυρίως από εκείνους που διέρχονται μέσα από κοίτη ρέματος (ιρλανδικές διαβάσεις) με αυτοκίνητο ή πεζοί καθώς υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Ιτάνου λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού στην παραθαλάσσια λεκάνη του ποταμού που εκβάλει στην περιοχή Πλακοπούλες , οι πολίτες δεν πρέπει διέρχονται από τους αγροτικούς δρόμους που διασχίζουν την περιοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πλημμύρικού φαινομένου.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου