Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Λεωνίδας Τερζής: Ο αθλητισμός είναι κυρία μέριμνα της δημοτικής αρχής , λόγω της διεξόδου που αποτελεί για την νέα γενιά και της δυνατότητας που δίδει για την ανάπτυξη του θεματικού αθλητικού τουρισμού.


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση με τον   Γ.Γ.Αθλητισμού κ. Συναδινού την Παρασκευή 15/2/2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου . Στην συνάντηση παρεβρέθησαν εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του δήμου, ο βουλευτής Λασιθίου  κ. Θραψανιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στην συζήτηση που ακολούθησε,  ο κύριος Συναδινός ανέπτυξε τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Αθλητισμού ενώ ο δήμαρχος Σητειας , κ. Θεόδωρος Πατεράκης αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου  και του ΔΟΚΑΣ απο το 2011 έως σήμερα για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και των αθλητικών εκδηλώσεων (αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό του Γεωπαρκου, τον ορεινό αγώνα δρόμου του γεωπάρκου , το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης , το street basket ).
Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο έλλειμμα που υπάρχει , αλλά και στην προσπάθεια που εχει συντελεστεί μέσα απο την χρήστη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Σητείας , δεδομένου της πενιχρής χρηματοδότησης -μόλις 357.000 ευρω ετήσιως- για επενδυτικές δράσεις , της κατάσχεσης 2.320.000 ευρω το 2012 απο τα διαθέσιμα του δήμου , τις αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις 450.000 ευρω ετησίως ως κληροδότημα παλαιότερων δημοτικών  περιόδων και της κατά 3.000.000 ευρω ετησίως μειωμένης επιχορήγησης απο το Υπ.Εσωτερικών  λόγω μνημονίων .
Παρά το γεγονός αυτό, η δημοτική αρχή , κυρίως απο το 2011 έως τώρα  με την χρηματοδότηση   της περιφέρειας Κρήτης (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) αλλά και απο ίδιους πόρους έχει παρέμβει και κατασκευάσει :
-Τα τέσσερα  γήπεδα αντισφαίρισης στην πόλη της Σητείας ΠΔΕ. προυπολογισμού 65.000ευρω -Το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Παλαίκαστρο προυπολογισμού 170.000 ευρω ΠΔΕ.
- Την αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα στα γήπεδα 5χ5 Τουρλωτης και Πισκοκεφάλου προυπολογισμού 38.000 ευρω από ίδιους πόρους .
-Την προμήθεια τοποθέτηση περίφραξης στο γήπεδο Παλαικάστρου προυπολογισμού 9.500 ευρω από ίδιους πόρους .
-Την τοποθέτηση τριών  πυλώνων φωτισμού με 18 λαμπτήρες led 400w στο γήπεδο Σητείας με τη επιμέλεια του ΔΟΚΑΣ.
- Την ετήσια συντήρηση του χλοοτάπητα και των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου απο τον ΔΟΚΑΣ .
- Την κατασκευή νέου γηπέδου 5χ5  στο αύλιο χωρο του γυμνασίου Παλαικάστρου, προυπολογισμού 40.000 ευρω .
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εγκαταστάσεις του σταδίου της Σητείας . Η εγκατάσταση είναι ημιτελής απο τον Νοέμβριο  του 2004, όπου παρά το γεγονός πως είχε εγκεκριμένη πίστωση απο το πρόγραμμα "Ελλάδα 2004 ", η πίστωση απωλέσθη.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως η αποπεράτωση του σταδίου αποτελεί προτεραιότητα εκθέτοντας τις ενέργειες  που έχουν έως τώρα γίνει , εστιάζοντας στην δημοπράτηση της αποπεράτωσης των τοιχίων αντιστήριξης τον Σεπτέμβριο του 2018 προυπολογισμού 380.000 ευρω απο το ΠΔΕ της Περιφερειας. Επίσης ανέφερε την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της προμήθειας και τοποθέτησης ταρτάν προυπολογισμού 648.000 ευρω.
Τέλος έγινε μνεία για την χρηματοδοτηση της περιφέρειας Κρήτης ύψους 270.000 ευρω για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Χανδρά και συνοδά έργα στο στάδιο της Σητείας,  τα οποία θα δημοπρατηθούν  άμεσα .
Το όραμα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελεί μέριμνα της τεχνικής υπηρεσίας , η οποία πυρετωδώς ετοιμάζει το τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση κατασκευή γηπέδου στην Σκοπής,  των μελετών για την αντικατάσταση του φωτισμού στο κλειστό γυμναστήριο των λυκείων , την τοποθέτηση ελαστικής επίστρωσης στα γήπεδα μπάσκετ των 2ου, 3ου δημοτικού ,καθώς επίσης την αντικατάσταση ταρτάν στο στίβο των γυμνασίων .
Ο Γ.Γ. συμμερίστηκε την αγωνία της δημοτικής αρχής και των αθλητικών σωματείων και δεσμεύτηκε  για την επιπλέον χρηματοδότηση του φωτισμού στο δημοτικό στάδιο .
Απο τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως ο αθλητισμός είναι κυρία μέριμνα της δημοτικής αρχής , λόγω της διεξόδου που αποτελεί για την νέα γενιά και της δυνατότητας που δίδει για την ανάπτυξη του θεματικού αθλητικού τουρισμού .

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου