Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Δημητροπουλάκης Πέτρος: ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Οι εκκρεμότητες στο Δήμο Σητείας χρόνο με το χρόνο συσσωρεύονται με δραματικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνικο-οικομική πραγματικότητα.
Για την υστέρηση του τόπου δεν είναι δυνατόν να ευθύνονται πάντα οι άλλοι, γιατί «κακοί» και «καλοί» δεν υπάρχουν, ούτε μεσσίες, κανένας δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο αλλά να ελέγχεται να αξιολογείται η δράση του και να αντικαθίσταται εγκαίρως, πριν να γίνει καθεστώς.
Κάθε προεκλογική περίοδος, από τη μια συσπειρώνει ανθρώπους γεννά νέες ελπίδες και προοπτικές είναι μια ευκαιρία για βελτίωση στα του Δήμου από την άλλη όμως αναβιώνει πάθη και δημιουργεί ρήγματα, αχρείαστα και αποπροσανατολιστικά.
Πολλοί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εν όψει εκλογών και κατά συνέπεια πολλοί οι υποψηφίοι σύμβουλοι. Δεν είναι κακό αυτό, δημοκρατία έχουμε με ζητούμενο τη μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες της. Δυστυχώς όμως χρόνια τώρα η ιδιοκτησιακή νοοτροπία της ημετεροκρατίας και οι συμφερoντολογικές ψηφοθηρικές συρραφές οδηγούν το Δήμο σε ημιτελή, αναποτελεσματική λειτουργία στους περισσότερους τομείς ευθύνης.
Για να είναι βιώσιμος ο Δήμος, χρειάζεται οι πολίτες και οι εκπρόσωποι τους να έρχονται σε ειλικρινή διάλογο και να παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα καλό του τόπου. Η συναίνεση πρέπει να έχει πραγματικές και μακροπρόθεσμες προοπτικές και αυτό μπορεί να γίνει πράξη, όταν δεν υπηρετεί το κομματικό ή το ατομικό αλλά το κοινωνικό συμφέρον.
Ας διαμορφώσουμε παρατάξεις δομημένες στη βάση της ειλικρινούς και δημοκρατικής σύγκλισης.

Ας στηρίξουμε την αναδιάταξη και την επανασύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού που θα διοικήσει τον Δήμο μας, όχι διαγκωνιζόμενοι αλλά σε υγιή ανταγωνισμό.
Ας συγκλίνουμε σε σύγχρονους, καινοτόμους στόχους και δημοκρατικές πρακτικές.
Ας διεκδικήσουμε μια Σητεία που να μας χωρά, και να μας αντέχει, όλους.
Ας ενώσουμε δυνάμεις, βαδίζοντας μαζί στο αύριο με τη Σητεία μπροστά, κοιτώντας στο μέλλον.
12/2/2019
Δημητροπουλάκης Πέτρος, Δημοτικός σύμβουλος Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου