Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Που οφείλεται τελικά ο θάνατος της 88χρονης που έπεσε θύμα ληστείας

Η υπόθεση πλέον λαμβάνει διαφορετική τροπή αφού η ιατροδικαστική εξέταση μπορεί να την μετατρέπει σε ανθρωποκτονία μετά από ληστεία. Σε εγκεφαλική αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος της 88χρονης γυναίκας στη Ζήρο Σητείας που έπεσε θύμα ληστείας όπως σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή. Η άτυχη γυναίκα που είχε πέσει θύμα ληστείας αρκετές φορές στο παρελθόν, περιέγραψε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι της, με την υπόθεση να έχει αναλάβει ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή στοιχείων και η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από το περιβάλλον του θύματος.Την ίδια ώρα σκιές και ερωτήματα προκύπτουν από τις περιγραφές του συγγενικού περιβάλλοντος για την στενή επαφή που επί χρόνια είχε η άτυχη ηλικιωμένη με άτομο το οποίο η ίδια παραδέχονταν ότι της είχε πάρει χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ιατροδικαστή αποδίδει το θάνατο της ηλικιωμένης σε εγκεφαλική αιμορραγία, με την ίδια να έχει καταθέσει ότι δέθηκε μια γροθιά στο κεφάλι όταν δάγκωσε το δάχτυλο ενός από τους δράστες.

Η υπόθεση πλέον λαμβάνει διαφορετική τροπή αφού η ιατροδικαστική εξέταση μπορεί να την μετατρέπει σε ανθρωποκτονία μετά από ληστεία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 88χρονη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας αφού δύο με τρεις φορές ακόμα σύμφωνα με την ανιψιά της άγνωστα άτομα είχαν μπει στο σπίτι της, πηγαίνοντας μάλιστα κατευθείαν στο δωμάτιο όπου φυλάσσονταν τα χρήματα, κάτι που ίσως καταδεικνύει ότι επρόκειτο για ανθρώπους που γνώριζαν τις κινήσεις της.

Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί η μαρτυρία για την ύπαρξη ενός ατόμου που επί τουλάχιστον 8 χρόνια βρισκόταν καθημερινά στην επιχείρηση και το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού ώσπου έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της 88χρονης. Η ίδια πάντως παραδεχόταν ότι κάποιες φορές ο συγκεκριμένος άνθρωπος της είχε αφαιρέσει χρήματα, ωστόσο δεν μπορούσε να το αποδείξει.

Λίγες ώρες πριν η άτυχη γυναίκα αφήσει την τελευταία της πνοή έχοντας πλήρη διαύγεια έδωσε στην αστυνομία αποκαλυπτικά στοιχεία για τις κινήσεις και το προφίλ των τριών κουκουλοφόρων δραστών.

Βασικό σημείο της κατάθεσης είναι η περιγραφή χαρακτηριστικών του προσώπου ενός εκ των δραστών την ώρα που εκείνος έσκυψε για να της δέσει τα πόδια, με αποτέλεσμα να τραβηχτεί η κουκούλα του.

Ήταν γύρω στις 10:30 το βράδυ όταν τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι και κατευθύνθηκαν σε ένα από τα δωμάτια όπου παλαιότερα φυλάσσονταν τα χρήματα του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Όταν δεν βρήκαν τίποτα, εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η γυναίκα, απαιτώντας να τους πει που είναι τα χρήματά της. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε με τους κακοποιούς να απειλούν ότι θα τη σκοτώσουν, εξαναγκάζοντάς την να τους δείξει το σημείο όπου έκρυβε τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Οι ληστές αφαίρεσαν και τα κέρματα που είχε σε ένα πορτοφόλι στην κουζίνα και έπειτα τη φίμωσαν και της έδεσαν χέρια και πόδια, πιθανότατα για να μην προλάβει να καλέσει σε βοήθεια για να μπορέσουν οι ίδιοι να εξαφανιστούν.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει κλιμάκιο αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος με τη σήμανση να πηγαίνει στο σπίτι από όπου πήρε αποτυπώματα και ίχνη που άφησαν τα παπούτσια των δραστών οι οποίοι φορούσαν και γάντια.

Ταυτόχρονα λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις από το περιβάλλον της γυναίκας χωρίς μέχρι στιγμής οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, με την προανάκριση να συνεχίζεται.

Από: Γωγώ Αποστολάκη

https://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου