Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση του Δημάρχου Σητείας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και συζήτηση για θέματα που αφορούν το Δήμο Σητείας.


Με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και με τη βοήθεια και παρουσία του Βουλευτή του Ν. Λασιθίου κ. Γιάννη Θραψανιώτη συναντήθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Σητείας στην Αθήνα όπου είχε μεταβεί πρόσφατα. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Σητείας και γενικότερα το Νομό Λασιθίου.
Ένα από αυτά ήταν το θέμα της άρδευσης του Δήμου μας αλλά και γενικότερα της νοτιότερης περιοχής του νομού μας, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα αξιοποίησης της γεώτρησης στο ΑΔΙΑΒΑΤΟ και ΜΕΛΙΤΕΡΟΥ της τ.κ. Περβολακίων τονίζοντας έτσι τη δυνατότητα να αυξηθεί περισσότερο η ποσότητα νερού και να δοθεί απευθείας και προς πότισμα καλλιεργειών αλλά και με αφαλάτωση να χρησιμοποιηθεί για ύδρευση της νότιας περιοχής του Δήμου μας, της Δημοτικής Ενότητας Ανάληψης αλλά και Μακρύ Γιαλού. 

 Ο κ. Δραγασάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να σταλεί κλιμάκιο να κάνει αυτοψία στο χώρο ώστε να προτείνει τρόπους αξιοποίησης και να μπει στην κατηγορία εκείνη των έργων τα οποία θα μελετηθούν ώστε την επόμενη προγραμματική περίοδο να υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αξιοποιηθεί.
Ενημερώθηκε επίσης για το στάδιο που βρίσκονται τα υπόλοιπα ώριμα έργα του Δήμου μας που αφορούν την Λιμνοδεξαμενή Λιθινών τον μεγάλο ταμιευτήρα στις Χοχλακιές, στη Ζάκρο και τη Λιμνοδεξαμενή ΖΟΥ, ώστε να παρακολουθηθούν, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση από χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μελετών που είναι σε εξέλιξη εντός του Ν. Λασιθίου και στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί στη στρατηγική μελέτη, το έργο που περιλαμβάνει την ένωση του αεροδρομίου της Σητείας με τον Νότιο Άξονα Κρήτης μέχρι το Μακρύ Γιαλό και την Ιεράπετρα, έργο που θα αναδείξει και θα κεφαλαιοποιήσει την αξία του Αεροδρομίου Σητείας.

Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης και παραμονής καθώς και αναβάθμισης του Τ.Ε.Ι Σητείας σε ανώτατο εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα αφού αναμένεται η κατάθεση πρότασης από την αρμόδια επιτροπή στον Υπουργό Παιδείας.

Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Σητείας, όπου ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για το στάδιο διαχείρισης και του περιφερειακού σχεδιασμού, ζητώντας την παρέμβαση του Αντιπροέδρου στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΜΕΠΕΡΡΑ ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση της Μονάδας Διαλογής Απορριμμάτων, η οποία σχεδιάζεται στην περιοχή Μούμιες του Δήμου μας και θα επεξεργάζεται τα στερεά απορρίμματα των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας. Για το θέμα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα ο κ Δραγασάκης ώστε να προχωρήσει το θέμα.

Την αναγκαιότητα επίσης της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας σε Σταθμό Δ΄ Τάξης έθεσε ο Δήμαρχος , ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες πυρόσβεσης στην περιοχή μας. Την αναγκαιότητα αυτή παραδέχτηκε ο κ. Γ.Δραγασάκης δηλώνοντας ότι απαιτείται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω του Αεροδρομίου Σητείας το οποίο αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου έχοντας μία σημαντική αναπτυξιακή πορεία, αλλά της τουριστική ανάπτυξης και επένδυσης στον τουριστικό τομέα στην περιοχή μας.

Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης, συμφωνήθηκε η συνεχής ενημέρωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και συνεργασία με τον Βουλευτή του Ν. Λασιθίου κ. Μ. Θραψανιώτη και τους αρμόδιους συνεργάτες ανάλογα με τα θέματα, για την πορεία τους, ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων δυσκολιών και στην υλοποίηση όλων όσων έχει ανάγκη ο Δήμος μας αλλά και ολόκληρος ο Νομός μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου