Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Σητεία, 11/01/2019

 Επειδή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από τους προέδρους των Συνεταιρισμών όσο και από συμπολίτες μας, για να επισκεφτούμε με συνεργεία τα χωριά προκειμένου να εξυπηρετηθούν για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τα εξής.
Θεωρούμε πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα χωριά, όμως στην προκειμένη περίπτωση ήταν επιβεβλημένο να αξιολογήσουμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις διαδικασίες σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου οι οποίες δεν επιτρέπουν να θέσουμε στον όποιο κίνδυνο τις περιουσίες των ιδιοκτητών.

Για τους λόγους αυτούς η Ένωση Σητείας έχει οργανώσει ειδικό τμήμα στα γραφεία της για την υποστήριξη του Εθνικού Κτηματολογίου από εξειδικευμένο προσωπικό με υπεύθυνη αρχιτέκτονα μηχανικό η οποία έχει εμπειρία σε αντίστοιχη διαδικασία στον Ωρωπό.
Για τους λόγους αυτούς οι εργασίες για την καταχώρηση της περιουσίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο θα γίνονται στα γραφεία της Ένωσης και στο Συνεταιρισμό Κουτσουρά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης από τα γραφεία της Ένωσης μπορούν να αναζητήσουν οι δικαιούχοι επιδότησης 1986 – 2004 τη «Δήλωση ιδιοκτησίας και καλλιέργειας ελαιοκτημάτων» καθώς και οι παραγωγοί που έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματα τους για την επιδότηση στην Ένωση αποσπάσματα χαρτών με συντεταγμένες.
Με την ευκαιρία αυτή παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να προβούν στις ενέργειες που χρειάζονται προκειμένου να καταχωρηθούν οι ιδιοκτησίες του στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το Μάρτιο όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα για την περιοχή μας.
Είμαστε πάντα στην διάθεση των αγροτών.  

Με Εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος


Μανώλης Μαυροματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου