Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης των Εκπαιδευτικών στην απεργία τη Δευτέρα 14/1/2019

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 14 /1/ 2019 ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων των εκπ/κών που ουσιαστικά κλέβει την προϋπηρεσία, απαξιώνει το πτυχίο και θεσμοθετείται έτσι η επιχείρηση μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων. Όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και δομών της εκπαίδευσης οφείλουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να αποσυρθεί αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μας έφερε σαν «δώρο χωρίς περιτύλιγμα» μέσα στις διακοπές. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αναπληρωτές, μόνιμους εκπαιδευτικούς, αποφοίτους των παιδαγωγικών σχολών, μαθητές και γονείς, γι` αυτό η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία.

Αφορά τους αναπληρωτές εκπ/κούς που όλα τα χρόνια εργάζονται από τη μιαν άκρη της Ελλάδας στην άλλη με δυσβάσταχτο κόστος αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους ή μην μπορώντας να κάνουν οικογένεια και οι οποίοι αναπληρώνουν στην ουσία τους εαυτούς τους. Κλέβει ένα μέρος της προϋπηρεσίας, αφού ανώτατο όριο εργασίας αναγνωρίζονται οι 120 μήνες. Όμως οι συνάδελφοι μας της ειδικής αγωγής εργάζονται εδώ και είκοσι χρόνια ως αναπληρωτές.

Αφορά τους αναπληρωτές και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς καθώς θίγονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, αφού πετάει στα σκουπίδια το βασικό πτυχίο που έχουμε αποκτήσει όλοι μέσα στις παιδαγωγικές σχολές, το οποίο θεωρείται ένα ακόμη προσόν ανάμεσα στ` άλλα ακαδημαϊκά κριτήρια (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών και υπολογιστών, σεμινάρια κ,ά). Εισάγει το προσοντολόγιο που σύντομα θα μας αφορά με την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Επομένως με τον πιο επίσημο τρόπο θεσμοθετείται το κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και µπορούν οικονοµικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.

Αφορά τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που με τα χιλιάδες κενά και τη μη σταθερότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού τσακίζουν το σχολείο από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο. Κάθε παιδί στις δομές της ειδικής αγωγής δεν αξίζει να έχει τον μόνιμο δάσκαλό του για να προοδεύσει; Το ίδιο και οι μαθητές που χρειάζονται τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων δεν αξίζουν να έχουν μόνιμο δάσκαλο για όλα τα γνωστικά αντικείμενα;

Οι ανακατατάξεις στους πίνακες διορισμών και προσλήψεων θα ` χουν σαν αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων. Θα `χουν σαν αποτέλεσμα την ανθρωποφαγία, ν` ανταγωνιζόμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ποιος θα παραμείνει στην εκπαίδευση και ποιος θ` απολυθεί αργότερα. Θα `χουν σαν αποτέλεσμα την παγίωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας , την αδιοριστία μέσα από το τέχνασμα ανακύκλωσης της ανεργίας. Να μην ξεχνάμε όμως ότι υπεύθυνη είναι αυτή η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες που κράτησαν για χρόνια σε ομηρία τους χιλιάδες αναπληρωτές.

Το μόνο ρεαλιστικό και δίκαιο αίτημα που θα ενώσει όλους τους εκπαιδευτικούς είναι άμεσα η μονιμοποίηση 30.000 χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται ως αυτήν τη στιγμή στην εκπαίδευση για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων. Είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο αυτό το αίτημα; Απαντάμε σ` αυτούς που μας κατηγορούν ως μαξιμαλιστές και λαϊκιστές : Κάθε χρόνο η κυβέρνηση δίνει 4,2 δις ευρώ στο ΝΑΤΟ. Οι μόνιμοι διορισμοί 30.000 εκπ/κών κοστίζουν 500 εκατομ. ευρώ . Η κυβέρνηση έχει κάνει την πολιτική επιλογή της. Ταγμένη στο να υπηρετεί τις πιο σκληρές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ «σφαγιάζει» τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών που στήριξαν εδώ και χρόνια το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα από άκρη σε άκρη της χώρας.

Εδώ πρέπει ν` αναδείξουμε και την ευθύνη των ηγεσιών της ΔΟΕ , ΟΛΜΕ και άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων που έβαλαν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης μιλώντας για αδυναμία διορισμών, για οικονομικό κόστος, για νόμους, για αναζήτηση ρεαλιστικών προτάσεων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1/2019!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Ιωάννα Χρυσουλάκη

Μανόλης Βδοκάκης

Σητεία 12/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου